Kasakhstan

60 år siden Jurij Gagarin erobret verdensrommet

Det er nå 60 år siden den første bemannede romferden. Jurij Gagarin var mannen som fikk æren av å bli det første mennesket i verdensrommet. Bragden banet vei for en framtid der... Les mer »
Kasakhstan

På sykkeltur mot atomvåpen

«Sykkel for fred»-bevegelsen i Norge er stadig meget aktiv. I forbindelse med 75-årsjubileet for bombingen av Hiroshima og Nagasaki arrangerte den en tur til støtte for en verden uten atomvåpen. Denne gang... Les mer »
Kasakhstan

Korona-situasjonen under kontroll i Kasakhstan

I juli var det en kritisk korona-utvikling i Kasakhstan. Nå har situasjonen stabilisert seg opplyser helsemyndighetene i landet, ifølge Sydomsportalen.no. Til dags dato er det registrert 92.662 tilfeller av koronavirus i Kasakhstan.... Les mer »
rakettutskytning

Kasakhstan går inn med 233 millioner i romfartsprosjekt

Kasakhstan har bestemt seg for å investere 233 millioner dollar i et stort romfartsprosjekt sammen med Russland. Midlene skal brukes for å bygge Baiterek-anlegget ved Baikonur romsenter, fortalte Askar Zhumagaliev, Kasakhstans minister... Les mer »
pynt lys dekor

Julen er viktig også i det multi-religiøse Kasakhstan

Feirer man jul i det multietniske og multireligiøse Kasakhstan? Ja, det gjør man. Selv om over 70 prosent av landets befolkning er muslimsk, er 26 prosent kristne, og de feirer jul, men... Les mer »
Kasakhstan

«Smirre’s» OL-gull på Holmenkollen-utstillingen

Tre idrettslegender – Sten Stensen, Vegard Ulvang og Vladimir Smirnov – deltok og talte entusiastisk under åpningen av utstillingen «Kasakhstan – Norge: Sportsdiplomati» i Holmenkollen Ski Museum på lørdag. – For meg... Les mer »
lufthavn ferie

Kasakhstan åpner for mer utenlandsk flytrafikk

Kasakhstan åpner luftrommet og 11 nye flyplasser for internasjonal flytrafikk. Dette melder landets Nærings- og infrastrukturdepartement. Dette gjør man fordi man ønsker å legge til rette for økt næringsutvikling og flere reisende... Les mer »
Kasakhstan

Kasakhstans første president utgir ny bok: Fredens episenter

I Oslo ble den norske utgaven av boka til Kasakhstans første president Elbasy Nursultan Nazarbayev «Fredens episenter» lansert. – Nedleggelsen av atomprøvestedet Semipalatinsk og prosessen med kjernefysisk nedrustning er en betydelig arv... Les mer »
Kazakhstan

Kasakhstan og Norge i samtaler om samarbeid

Kasakhstan og Norge vil fortsette med å utvikle samarbeidet mellom de to landene på bilateralt og multilateralt nivå. Dette ble diskutert under møtet mellom Kasakhstans utenriksminister Mukhtar Tleuberdi og statssekretær i Utenriksdepartementet... Les mer »
olje gass

Kasakhstan interessert i investeringer og teknologi fra Equinor

Kasakhstans ambassadør Yerkin Akhinzhanov hadde nylig et møte med Equinors ledelse. Senior visepresident Tore Løseth, direktør for leteaktiviteter Toril Dyreng og direktør for myndighetskontakt Geir Westgaard var med på møtet. Under møtet... Les mer »