Kasakhstan

Satser på demokrati i Kasakhstan

I en historisk tale til nasjonen kunngjorde president Tokayev betydelige politiske reformer for å konsolidere Kasakhstans demokratiske utvikling. President Kassym-Jomart Tokayev holdt sin tale til nasjonen med tittelen «Det nye Kasakhstan: veien... Les mer »
Kasakhstan

60 år siden Jurij Gagarin erobret verdensrommet

Det er nå 60 år siden den første bemannede romferden. Jurij Gagarin var mannen som fikk æren av å bli det første mennesket i verdensrommet. Bragden banet vei for en framtid der... Les mer »
Kasakhstan

På sykkeltur mot atomvåpen

«Sykkel for fred»-bevegelsen i Norge er stadig meget aktiv. I forbindelse med 75-årsjubileet for bombingen av Hiroshima og Nagasaki arrangerte den en tur til støtte for en verden uten atomvåpen. Denne gang... Les mer »
Kasakhstan

Korona-situasjonen under kontroll i Kasakhstan

I juli var det en kritisk korona-utvikling i Kasakhstan. Nå har situasjonen stabilisert seg opplyser helsemyndighetene i landet, ifølge Sydomsportalen.no. Til dags dato er det registrert 92.662 tilfeller av koronavirus i Kasakhstan.... Les mer »
rakettutskytning

Kasakhstan går inn med 233 millioner i romfartsprosjekt

Kasakhstan har bestemt seg for å investere 233 millioner dollar i et stort romfartsprosjekt sammen med Russland. Midlene skal brukes for å bygge Baiterek-anlegget ved Baikonur romsenter, fortalte Askar Zhumagaliev, Kasakhstans minister... Les mer »
pynt lys dekor

Julen er viktig også i det multi-religiøse Kasakhstan

Feirer man jul i det multietniske og multireligiøse Kasakhstan? Ja, det gjør man. Selv om over 70 prosent av landets befolkning er muslimsk, er 26 prosent kristne, og de feirer jul, men... Les mer »
Kasakhstan

«Smirre’s» OL-gull på Holmenkollen-utstillingen

Tre idrettslegender – Sten Stensen, Vegard Ulvang og Vladimir Smirnov – deltok og talte entusiastisk under åpningen av utstillingen «Kasakhstan – Norge: Sportsdiplomati» i Holmenkollen Ski Museum på lørdag. – For meg... Les mer »
lufthavn ferie

Kasakhstan åpner for mer utenlandsk flytrafikk

Kasakhstan åpner luftrommet og 11 nye flyplasser for internasjonal flytrafikk. Dette melder landets Nærings- og infrastrukturdepartement. Dette gjør man fordi man ønsker å legge til rette for økt næringsutvikling og flere reisende... Les mer »
Kasakhstan

Kasakhstans første president utgir ny bok: Fredens episenter

I Oslo ble den norske utgaven av boka til Kasakhstans første president Elbasy Nursultan Nazarbayev «Fredens episenter» lansert. – Nedleggelsen av atomprøvestedet Semipalatinsk og prosessen med kjernefysisk nedrustning er en betydelig arv... Les mer »
Kazakhstan

Kasakhstan og Norge i samtaler om samarbeid

Kasakhstan og Norge vil fortsette med å utvikle samarbeidet mellom de to landene på bilateralt og multilateralt nivå. Dette ble diskutert under møtet mellom Kasakhstans utenriksminister Mukhtar Tleuberdi og statssekretær i Utenriksdepartementet... Les mer »