«Kampen om Narvik» inn på historisk toppliste

Nordisk Film Egmont

Denne helgen bikket Erik Skjoldbjærgs krigsdrama «Kampen om Narvik» 525 610 billetter, hvilket betyr at den seiler inn på topp 10 listen over de mest sette Norske filmene i nyere tid.

– Dette er helt klart dagen for å rette en stor takk til alle som har bidratt til å gjøre dette mulig! Det har vært kvalitet i alle ledd både foran og bak kamera, og vi har vært velsignet med svært gode støttespillere og samarbeidspartnere som aldri mistet troen på prosjektet. Uten dem hadde vi ikke vært her i dag, sier produsent Live Bonnevie.

Les også:  Hilde kjempet for kystelevene i Nordland på fylkestinget

Om «Kampen om Narvik»
April 1940. Den gryende krigen i Europa virker fjern for nordmennene, men verdens øyne er allerede rettet mot Narvik somskiper ut jernmalmen Hitler er avhengig av for å holde det tyske krigsmaskineriet i gang. Natt til 9. april krenkes Norges nøytralitet og tyske soldater går i land. Bykommandanten overgir Narvik uten kamp, men ikke alle er villige til å legge ned våpnene. Et kompani norske soldater bløffer seg ut av byen og tar opp kampen.

Les også:  Ferie: Nord-Norge minst opptatt av bærekraft

Blant soldatene finner vi den unge korporalen Gunnar Tofte (Carl Martin Eggesbø), som får sin ilddåp i kamp mot de profesjonelle, tyske alpejegerne i fjellene. I Narvik blir Royal Hotell, der hans kone Ingrid Tofte (Kristine Hartgen) jobber somstuepike og tolk, tyskernes nye hovedkvarter. Fra skyttergraven er det enkelt å vite hvem som er venn og hvem som er fiende. Fra den sivile siden er bildet mer komplisert.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.