Innsamlingskonsert til Ukraina på NRK i kveld

nrk

Seks humanitære organisasjoner har gått sammen med kulturlivet om en innsamlingskonsert for de berørte av krigen i Ukraina. Et knippe av Norges største artister samles for en direktesendt konsert på NRK mandag kl. 20.00.

Ramón, Sissel Kyrkjebø, Trygve Skaug, Jarle Bernhoft og Maria Mena er blant artistene som vil opptre i «Sammen for å hjelpe», direkte fra Nationaltheatret.

Den erfarne NRK-programlederen Nadia Hasnaoui skal lede konserten. Hun sier det kanskje er den viktigste programlederjobben hun har hatt noen gang. 

Les også:  MUSIKK: Billie Van ute med låta "Hold it Boy"

– Millioner av mennesker i Ukraina trenger nødhjelp og det er en stor glede å få lede nettopp denne støttekonserten. Inntektene går til et folk i krig, flere millioner er på flukt og trenger mat, vann, og helsehjelp. De fleste innbyggerne er fortsatt igjen og trenger hjelp der de er. Nå trenger organisasjonene penger, sier Nadia Hasnaoui. 

De seks organisasjonene er Røde Kors, Redd Barna, Unicef, Flyktninghjelpen, Caritas og Kirkens Nødhjelp, som alle er til stede i krigsområdene og landene rundt. 

Les også:  Fastelavnssøndag: Flere arrangement i kirkene i Bodø

– Jeg er sikker på at givergleden er stor hos det norske folk og at vi alle har mulighet til å bidra med et beløp, stort eller lite. Husk alle monner drar, sier programlederen.  

Representanter fra organisasjonene vil delta i sendingen med informasjon om arbeidet på bakken i krigsområdet. Også statsminister Jonas Gahr Støre vil delta i sendingen. 

– Vi er veldig glade for at alt fra artister til Nationaltheatret har stilt opp på så kort tid for å få å få til denne viktige støttekonserten. Engasjementet er stort i hele det norske folket og nå er det viktig at vi kanaliserer dette til de som er på jobb på bakken for å hjelpe de berørte av krigen i Ukraina, sier Stian Malme, prosjektleder i NRK. 

Les også:  MUSIKK: Bel Canto ute med låta "Grass Mint Crisp"

Publikum kan gi sin støtte ved å gi valgfritt beløp på Vipps til 2170, eller ved å sende SMS med kodeordet «HJELP» til 2170. Da gir man 300 kr.  

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.