Inngår samarbeid for å måle miljøavtrykket i byggsektoren

byggearbeid

SINTEF og Grønn Byggallianse skal samarbeide for å måle miljøavtrykket i bygg-, anlegg- og eiendomssektoren i Norge.

En viktig del av arbeidet vil bli å publisere årlige måleresultat i et nasjonalt instrumentpanel (dashbord), som viser konkrete måltall for utviklingen på områder som klimagassutslipp, energibruk og ombruk.

– Vi ønsker å videreutvikle SINTEFs arbeid med Framsikt2050 og utvikle et instrumentpanel som kan synliggjøre miljø- og bærekraftstatus i næringen. En slik oversikt kan bidra til å få frem kunnskapshull, der vi sammen med næringen kan bidra til løsninger, sier konserndirektør Siri Hunnes Blakstad i SINTEF Community.

Les også:  Italia stopper 5G grunnet strålefare

Ifølge Hunnes Blakstad er samarbeidet med Grønn Byggallianse midt i blinken for SINTEF.

– Grønn Byggallianse har lenge arbeidet systematisk med tiltak og statusbeskrivelser for bygg- og eiendomsnæringen, og med over 400 medlemmer fra hele verdikjeden i sektoren er de tett på både private og offentlige aktører, sier hun.

Grønn Byggallianse har som mål å være en endringsagent i hele bygg-, anlegg- og eiendomssektoren, og et instrumentpanel vil også gi verdifull informasjon til organisasjonen om hvordan de bidrar til å nå effektmålene som medlemmene har sluttet seg til.

Les også:  Mange trafikkulykker har årsak i bilens berøringsskjerm

– Dette vil gi våre medlemmer et verktøy som kan være til stor nytte i deres bærekraftsarbeid, og det vil vise hvor det er behov for økt innsats for å nå bærekraftsmålene som BAE-sektoren har satt seg. Det er svært ønskelig at hele næringen kan bidra til datafangst, da målet er å presentere resultatene årlig og sammen med næringen, sier daglig leder Katharina Th. Bramslev i Grønn Byggallianse.

Les også:  Nye helelektriske Ford Explorer: Lexie vil bli den første som kjører jorda rundt med elbil

– Vi har som mål at et nasjonalt instrumentpanel skal bli et viktig verktøy for hele bygg-, anlegg-, og eiendomsnæringen i Norge. Vi ønsker derfor et nært samarbeid med næringens aktører rundt datainnsamlingen og utviklingen av dashbordet, supplerer Hunnes Blakstad.

Samarbeidsavtalen mellom Grønn Byggallianse og SINTEF ble nylig fornyet, og med felles innsats for å utvikle instrumentpanelet, er det også naturlig å styrke samarbeidet om kunnskap og kompetansebygging.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.