simployer

– Arbeidsgiver bør hjelpe medarbeidere med dårlig råd

Når dårlig økonomi på hjemmebane påvirker arbeidet på jobben, bør arbeidsgiver ta tak. Nordmenn er tradisjonelt private om egen økonomi. Vi snakker ikke høyt om hva vi tjener, hvor mye lån vi... Les mer »
juletre

Forsker advarer: Ikke brenn juletre i peisen

SINTEF-forsker Morten Seljeskog advarer mot å fyre med juletre i peisen, fordi det kan føre til pipebrann og utslipp av giftige gasser. – Selv om det kan virke som en god ide... Les mer »
sintef

Milliarder å spare med smartere forvaltning av infrastruktur

Bygging av ny infrastruktur er svært kostbart, både for økonomien og klimaet. Derfor er det lurt å ta bedre vare på det som allerede er bygget. Det er fullt mulig å forlenge... Les mer »
natt sentrum

Ny undersøkelse: Berøringsskjerm i bil kan være farlig i trafikken

1 av 3 mener berøringsskjermer i bil gjør dem mer uoppmerksomme i trafikken, viser en undersøkelse gjennomført av Kantar på vegne av Trygg Trafikk og Fremtind. Samtidig melder 3 av 4 at... Les mer »
byggearbeid

Inngår samarbeid for å måle miljøavtrykket i byggsektoren

SINTEF og Grønn Byggallianse skal samarbeide for å måle miljøavtrykket i bygg-, anlegg- og eiendomssektoren i Norge. En viktig del av arbeidet vil bli å publisere årlige måleresultat i et nasjonalt instrumentpanel... Les mer »
barnehage

Gode lekeplasser viktig for barnas utvikling

Byggforskserien til SINTEF gir råd om planlegging og utforming av uteområder for lek og aktivitet. – Dårlige uteområder i skoler og barnehager er kanskje et like stort folkehelseproblem som dårlig inneklima, mener professor i landskapsarkitektur, Kine H.... Les mer »
Foto: David Jensen UiT

Krafttak for grønn energi i nord

Det satses stort når Energi i Nord går sammen med en bred rekke aktører i sitt Arktis2030-prosjekt. Prosjektet er et skikkelig krafttak for grønn omstilling i Nord- Norge, og den første store... Les mer »
nfk

28 millioner kroner tildelt Nord universitet

Fylkesrådene Linda Helen Haukland og Elin Dahlseng Eide er kjempeglade på vegne av Nord universitet. Nord kom nemlig gjennom nåløyet i kapasitetsløftprogrammet til Forskningsrådet med prosjektet «INDIGO – Styrket regionalt industrielt innovasjonssystem... Les mer »
bygging

Enklere å velge teknisk godkjente byggevarer

Norsk Byggtjeneste og SINTEF har gått sammen om en ny løsning for automatisk overføring av SINTEF Teknisk Godkjenning, SINTEF Produktsertifikat og CPR-sertifikat til NOBB (Norsk Byggevarebase). De som skal kjøpe produkter hos... Les mer »
fly reise ferie

Ny samarbeidsavtale mellom Avinor og SINTEF

Fredag møttes toppledelsen i SINTEF og Avinor for signere en samarbeidsavtale. El-fly, effektiv, sikker og bærekraftig luftfart sto på agendaen. – Bransjen må løse sitt klimaproblem, sier konsernsjef i Avinor, Dag Falk-Petersen. I... Les mer »