sintef

Milliarder å spare med smartere forvaltning av infrastruktur

Bygging av ny infrastruktur er svært kostbart, både for økonomien og klimaet. Derfor er det lurt å ta bedre vare på det som allerede er bygget. Det er fullt mulig å forlenge... Les mer »
natt sentrum

Ny undersøkelse: Berøringsskjerm i bil kan være farlig i trafikken

1 av 3 mener berøringsskjermer i bil gjør dem mer uoppmerksomme i trafikken, viser en undersøkelse gjennomført av Kantar på vegne av Trygg Trafikk og Fremtind. Samtidig melder 3 av 4 at... Les mer »
byggearbeid

Inngår samarbeid for å måle miljøavtrykket i byggsektoren

SINTEF og Grønn Byggallianse skal samarbeide for å måle miljøavtrykket i bygg-, anlegg- og eiendomssektoren i Norge. En viktig del av arbeidet vil bli å publisere årlige måleresultat i et nasjonalt instrumentpanel... Les mer »
barnehage

Gode lekeplasser viktig for barnas utvikling

Byggforskserien til SINTEF gir råd om planlegging og utforming av uteområder for lek og aktivitet. – Dårlige uteområder i skoler og barnehager er kanskje et like stort folkehelseproblem som dårlig inneklima, mener professor i landskapsarkitektur, Kine H.... Les mer »
Foto: David Jensen UiT

Krafttak for grønn energi i nord

Det satses stort når Energi i Nord går sammen med en bred rekke aktører i sitt Arktis2030-prosjekt. Prosjektet er et skikkelig krafttak for grønn omstilling i Nord- Norge, og den første store... Les mer »
nfk

28 millioner kroner tildelt Nord universitet

Fylkesrådene Linda Helen Haukland og Elin Dahlseng Eide er kjempeglade på vegne av Nord universitet. Nord kom nemlig gjennom nåløyet i kapasitetsløftprogrammet til Forskningsrådet med prosjektet «INDIGO – Styrket regionalt industrielt innovasjonssystem... Les mer »
bygging

Enklere å velge teknisk godkjente byggevarer

Norsk Byggtjeneste og SINTEF har gått sammen om en ny løsning for automatisk overføring av SINTEF Teknisk Godkjenning, SINTEF Produktsertifikat og CPR-sertifikat til NOBB (Norsk Byggevarebase). De som skal kjøpe produkter hos... Les mer »
fly reise ferie

Ny samarbeidsavtale mellom Avinor og SINTEF

Fredag møttes toppledelsen i SINTEF og Avinor for signere en samarbeidsavtale. El-fly, effektiv, sikker og bærekraftig luftfart sto på agendaen. – Bransjen må løse sitt klimaproblem, sier konsernsjef i Avinor, Dag Falk-Petersen. I... Les mer »
sintef

Knust overskuddsstein kan brukes til veibygging

Overskuddsstein fra tunnelprosjekter kan utgjøre en svært verdifull ressurs. For å utnytte den best mulig, er det avgjørende å skaffe informasjon om steinkvaliteten tidlig i prosjektet. Nå har SINTEF og NGU har... Les mer »
apple

Offentlig sektor girer opp digitale tjenester

En økende andel nordmenn mener offentlige aktører tilbyr mer avanserte digitale tjenester enn hva næringslivet gjør. Det viser en fersk europeisk undersøkelse gjennomført av Sopra Steria og Ipsos. Hver tredje nordmann rangerer... Les mer »