ANNONSE: Hvordan bli kvitt høye strømregninger?

Annonse:

De fleste av oss kan relatere til å få en strømregning som er høy og sprenger budsjettet. Det kan komme som en plutselig overraskelse, og kan rett og slett føles som et kontrolltap. Heldigvis finnes det mange forskjellige strømleverandører som har forskjellige priser. Det finnes også ulike måter du kan gå frem på for å redusere strømforbruket ditt. I denne artikkelen får du et kort overblikk over hvordan du kan få landets billigste strøm. På den måten kan du også spare penger og få mer luft i budsjettet ditt til andre ting. 

Sjekkliste for å få billigere strømregninger   

Hva er det egentlig man skal holde øye med for å få billigere strøm? Jo, her får du en liten sjekkliste til ting du skal være oppmerksom på. Du kan starte med å undersøke hva du egentlig betaler i strøm per dags dato. Ta frem dine tidligere strømregninger og få et innblikk i hva du betaler. Ellers gjelder det om å ha fokus på disse fem punktene. Det første er å velge et strømselskap som har minst påslag. Påslag er faste avgifter og fakturavgifter.

Det neste er å se på hvilken avtaleform du burde gå for. Du kan velge mellom spotpris, fastpris eller variabelpris. Undersøkelser har funnet frem til at over tid, så er det spotpris-avtaler som vil gi deg den billigste strømmen. Et tredje punkt er å se på de faste avgiftene og hva de ligger på. Som noe fjerde kan du spare penger ved å velge autogiro i stedet for faktura. Det femte og siste punktet er å se på nettleien. Denne består av en fast del og en skiftende del som beregnes for hver kilowattime du bruker. Du kan selv påvirke denne via forbruket ditt.

Sammenlign strømpriser med digitale tjenester

Som et siste punkt er det en god ide å sammenligne priser og leverandører. Dette kan du gjøre ved å bruke forskjellige sammenligningstjenester. Resultatet av dette er at du får en bedre oversikt over markedet. På den måten kan du lettere bytte til en leverandør som er billigere, og spare mange tusen kroner om året. Dette er også noe du kan gjøre med jevne mellomrom, for å hele tiden sikre deg at du får det meste ut av din strømleverandør. Det å bli kvitt høye strømregninger er derfor mulig, så lenge du undersøker grundig og finner frem til hva som fungerer best for din husstand og dine behov.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.