Historisk sterkt tredje kvartal for Telia Norge

telia norge

Telia Company har nå presentert resultater for tredje kvartal 2019, inkludert tall for Telia Norge. Kommentarer til Telia Norges resultat fra adm.dir. Abraham Foss:

– Vi har tatt flere viktige steg for å bygge det nye utfordrerselskapet. Det største steget er våre planer for å modernisere hele mobilnettet og bygge ut et nasjonalt 5G-nett i løpet av 2023. Det er en historisk milepæl, som er bra for våre kunder og hele det norske samfunnet, sier adm.dir. Abraham Foss i Telia Norge. – På fastnettsiden har vi vunnet en stor kontrakt med Studentsamskipnaden i Oslo, og vi bygger sakte men sikkert opp en større kundebase på tvers av mobil- og fastnett. I dette kvartalet har vi også inngått fiberavtaler med ATB-Nett og Tussa, som på sikt vil gi våre kunder en bedre nettopplevelse og gjøre oss enda mer uavhengig i det norske markedet. 

I begynnelsen av oktober annonserte Telia sine planer for utbygging av 5G-nett sammen med Ericsson. 5G vil gjøre det mulig for Norge å ta de neste store skrittene på landets digitaliseringsreise og drive en bærekraftig utvikling av samfunn og bedrifter. Telias løfte er å ligge i front på teknologisk innovasjon sammen med kunder og partnere. Det nye landsdekkende 5G-nettet vil være ferdigstilt i løpet av 2023. 

Telia har styrket seg i bedrifts- og virksomhetsmarkedet de siste årene. Selskapet har vokst både organisk og gjennom sammenslåingen med Phonero, og har nå passert en halv million kunder. 

– Vi har styrket oss betydelig i bedriftsmarkedet, og steg for steg har vi tatt markedsandeler. Hittil i år har vi vokst organisk med over nesten 60 000 nye kunder. Vi merker en økt etterspørsel i våre kundedialoger etter tettere samarbeid for å utvikle produkter og tjenester som kan bidra til å gjøre våre kunder enda mer effektive og digitale, fortsetter Foss. 

De økonomiske resultatene for tredje kvartal viser en vekst, som følge av sammenslåingen med Get TDC, i totalinntektene og EBITDA sammenlignet med tredje kvartal 2018. 

– Vi leverer et historisk sterkt økonomisk resultat. Vi ser tydelig synergiresultater av sammenslåingen med Get hvor vi er godt i rute for å nå målet om 800 millioner kroner i bedret kontantstrøm innen utgangen av 2021. Effektiviseringsprogrammet går som planlagt og bidrar sammen med god kostnadskontroll og noen positive engangseffekter til det sterke resultatet. Vi leverer stabilt på bredbåndssiden, mens vi har en underliggende ARPU-vekst på mobilsiden hvor den viktigste driveren er økt databruk, avslutter Foss.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.