Her er vinnerne av P3 Gull 2020

nrk

Lørdag kveld gikk P3 Gull 2020 av stabelen direkte på NRK1. Gabrielle ble tildelt den gjeve P3-prisen. Se alle vinnerne her!

Gabrielle ble lurt trill rundt da hun stod klar for å dele ut året P3-pris. Istedet var det hun som som ble overrasket som vinner av prisen.

Kulturminister Abid Raja overrakte den gjeve prisen og leste opp juryens begrunnelse:

«Gabrielle er en artist og låtskriver helt i toppskiktet. Etter gjennombruddet med debutsingelen «Ring meg» i 2011, har hun med unik stemme og meloditeft engasjert folket med en rekke store hits. Hun har fått velfortjente merkelapper som hitmaker og pop-dronning. 

Gabrielle er en uredd låtskriver som evner å kombinere det fengende med det ekte og mer nedstrippa. Hun er en stor ordkunstner og moderne historieforteller, og viser et spenn fra det eksplisitte og rå til det nære og følsomme. 

Det er ikke få som har lært seg hennes snedige og ordrike tekster på bergensk. Ved å stadig fornye seg og utfordre sjangeren har hun preget det siste tiåret innenfor popmusikk og vil bli stående igjen som en viktig del av norsk popmusikks historie.«

Les også:  De gir oss 17. mai-festen på NRK

Årets nykommer:

Den 19 år gamle rapperen fra Tøyen, Ugbad Musti, stakk av med prisen som årets nykommer. Hun er best kjent for singelen «Gro Harlem Brundtland». Musti spilte også live på P3 Gull. 

– Dette er en artist som har en tydelig og egenrådig stemme som skildrer livet til unge mennesker på østkanten i Oslo via feite raplåter. Hun har allerede vist at hun kan bli en ledestjerne for den oppvoksende generasjon. Noe som er imponerende så tidlig i karrieren, som garantert vil bli lang og innholdsrik, heter det i juryens begrunnelse.

Les også:  Bodø: Program for 17. mai 2024

Prisen ble delt ut av Madcon. 

De øvrige nominerte i kategorien årets nykommer var: 

 • Kamara
 • Musti (vinner)
 • Sebastian Zalo
 • B-boy Myhre
 • Zupermaria

Årets artist:

Girl in Red (Marie Ulven) ble den aller første vinneren av kategorien «årets artist». Hun slo gjennom i 2018 da hun ble kåret til «Årets Urørt». Siden den gang har Girl in Red blitt et globalt fenomen med over 1,6 millioner følgere på Instagram. 

Kategorien «årets artist» erstattet i år den faste prisen «årets liveartist», som istedenfor å kun basere seg på live-opptredener, hedrer det helhetlige avtrykket artisten har satt i det annerledes året som har gått. 

Vinneren ble stemt frem av publikum, og prisen ble delt ut av Jenny Skavlan og Thomas Gullestad.

De øvrige nominerte i kategorien årets artist var:

 • Girl in Red (vinner)
 • Dagny
 • Boy Pablo
 • Ruben
 • Astrid S

Årets låt:

Tromsøjenta Dagny Norvoll Sandvik vant prisen årets låt for låta «Somebody». Juryen beskriver låta som eksemplarisk synthpop med et refreng som forblir i hodet. «Dagny setter ord på nyforelskelse som få andre låter det siste året, stemmebruken og lydbildet gjør at forelskelsesrushet sitter i hver nerve av låta» het det i begrunnelsen for nominasjonen. 

Les også:  Lanserer egen Eurosong Radio

Vinneren ble stemt frem av publikum, og prisen ble delt ut av Maria Stavang og Magnus Devold. 

De øvrige nominerte i kategorien årets låt var: 

 • «DANCE» av CLMD + Tungevaag
 • «Somebody» av Dagny (vinner)
 • «Hey Girl» av Boy Pablo
 • «Nå er det oss» av Amanda Delara
 • «Kiss Somebody» av Julie Bergan + Seeb

P3 Gull ble i år ledet av Jonis Josef, Henrik Farley og Martin Lepperød fra P3s «Karakter». Emilie Nicolas og Isah, Dagny, Astrid S, TIX, Musti og Henrik Felipe spilte under sendingen. 

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.