Her er artistene fra Vest-Norge i Melodi Grand Prix

nrk

Blir det Nordic Tenors, Hege Bjerk, Magnus Bokn eller Oda Loves you som går videre fra den fjerde delfinalen i MGP?

NRK presenterer nå artistene som konkurrerer i delfinalen for Vest-Norge lørdag 1. februar. Kun én av de fire går videre til finalen i Trondheim 15. februar.

Hege Bjerk: «Pang»
Hege Bjerkreim (29) fra Sandnes lager drømmende, ærlig og sjelfull popmusikk på jærsk, pakket inn i et fargerikt teppe av synthesizere, gitarer, strykere og beats. Hun skriver rett fra hjertet om kroppspress, angst, sorgen over det som er tapt og gleden over det som ligger foran.

Hege er utdannet ved Musikkteaterhøyskolen i Oslo og Complete Vocal Institute i København. Hennes debutalbum «Alt me drømme om» ble utgitt i 2016, og mottok lovord fra blant andre NRK Rogaland og NRK P1. De omtalte Hege Bjerk som en artist med gode tekster og mye på hjertet.

Julen 2019 slapp hun en coverversjon av sin favorittjulelåt, «Hellige natt». Hun ferdigstiller nå sitt andre album, produsert av Ruben Dalen, Martin Bjerkreim, Espen Tappel og Ole Børud.

Låten hun skal fremføre i Melodi Grand Prix handler om hvordan en spiseforstyrrelse kan bli så altoppslukende at den til slutt styrer livet. Tekst og melodi er skrevet av Hege selv. Låten er produsert sammen med hennes mann, Martin Bjerkreim, og hans venn Trygve Stakkeland.

Magnus Bokn: «Over The Sea»
Magnus Bokn (25) var allerede som 13-åring i gang med sin musikalske karriere. Hjemme i Stavanger gjorde han seg godt bemerket som vokalist i bandet «Royal Oil», og senere i bandet «Adopting Peter».

Les også:  LESERINNLEGG: Bibliotek = bolyst

I årene som fulgte traff Magnus et større publikum gjennom sin deltakelse i Idol i 2011 og 2013. Dette førte igjen til landsdekkende turnévirksomhet sammen med artister som Tommy Fredvang, Izabell og «Stavangerkameratene».

I 2017 var han med i The Voice. Her imponerte han gjennom flere runder, og i etterkant har hans auditionsang «Girls Just Want To Have Fun» oppnådd over 3.500.000 streams på Spotify og Youtube. Innspillingen ble dessuten tildelt en 19. plass i «Olympics of Singing».

Magnus studerer populærmusikk, og satser nå alt på artistkarrieren som singer/songwriter. I anledning sin deltakelse i MGP har han slått seg sammen med låtskriver og fiolinist Alexander Rybak og låtskriver/produsent JOWST, med en låt med elementer fra folk, vise, rock og pop.

Nordic Tenors: «In A Special Place»
Nordic Tenors er en norsk vokalgruppe som ble etablert i 2003 i Bergen, og består av tenorene Sveinung Hølmebakk (Karmøy), Jan-Tore Saltnes (Holmestrand) og Roald Haarr (Vigrestad, Jæren). Idéen bak Nordic Tenors var å skape en musikalsk gruppe som kombinerte klassisk musikk og opera, med mer populærmusikalske uttrykk og humor.

I 2005 hadde Nordic Tenors premiere på sin første helaftens forestilling på Logen teater i Bergen, og året etter vant de sammen med pianist Sjur Hjeltnes Komiprisen i klassen «beste nykommer». Mange husker fremdeles Nordic Tenors som syngende toastmastere for Hans Majestet Kong Haralds 70-årsdag på Akershus Slott, og at de var med på å åpne Operahuset i Oslo våren 2008. I 2010 ble de igjen nominert til Komiprisen i kategorien «Årets nummer» for sangen «Joddlermelodi».

Les også:  Hanne Sørvaag feirer 25 år som plateartist

De siste årene har tenortrioen satset mer på eksterne musikalske arrangører og også nyskreven musikk av komponister som Stefan Nilson og Henning Sommero. Selv om humorelementet fremdeles er en viktig del av konsertene, har den ikke lenger like stor plass. Genremessig er tenorene gjerne innom opera, musikaler, crossover, visepop, 60-tallsmusikk og jodling på sine konserter.

Fra 2003 og frem til i dag har gruppen holdt over 900 konserter i tillegg til oppdrag for næringslivet og private, og har hatt nesten en halv million publikummere på scener og konsertsteder i Norge, Sverige, Danmark og USA. Julekonsert-turnéen «Christmas with Nordic Tenors» er blitt en av de mest suksessfulle julekonsertturneene i Norge. Nordic Tenors har utgitt åtte album og en DVD i tillegg til diverse singler.

Oda Loves You: «Love Who We Love»
Hvis du vandret i gatene i Bergen sentrum på midten av 90-tallet kan det godt være at du vitende eller uvitende hørte stemmen til Oda Evjen Gjøvåg (31). Hun elsket nemlig å stå på dørtrammen og synge og underholde for forbipasserende, i håp om å tjene en ekstra slant. På denne måten lærte hun fort at veien til å bli artist og låtskriver skulle bli lang, og store deler av barne- og ungdomstiden viet hun til kulturskoler, talentkonkurranser, låtskriving, dansetrening og vokalveiledning.

Les også:  Ny undersøkelse: 1 av 3 unge bryr seg ikke om ulovlig strømming

19 år gammel flyttet hun til pop-metropolen Los Angeles og sjonglerte studenttilværelsen med yrker som Au Pair og vokalist om hverandre. Sakte, men sikkert fikk hun etablert en solid base i storbyen. Etter syv år kom hun tilbake til Norge, og med seg i sekken hadde hun tekstforfatterutdannelse og en solid mengde låttekster.

Oda har siden den tid vært med på å skrive låter for artister som Marcus og Martinus og Alan Walker, som til sammen har blitt strømmet over 120 millioner ganger verden om. Etterhvert har hun tatt artistnavnet Oda Loves You. Hun forteller at det valget gjenspeiler hennes ønske om å spre kjærlighet gjennom musikken.

Ulrikke Brandstorp opptrer i lørdagens delfinale
Ulrikke er en av de fem forhåndskvalifiserte artistene. Hennes låt «Attention» slippes fredag 31. januar. På lørdag blir hun å se i Vest-Norges delfinale.

Raylee, Rein Alexander og Kristin Husøy har så langt kvalifisert seg til finalen etter de tre delfinalene for Sør, Øst og Midt-Norge.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.