Gulating til kamp mot grensehandelen

gulating

Norske alkoholavgifter er de høyeste i verden, med stadig økende grensehandel og organisert kriminalitet som resultat. For å ta opp kampen fyller derfor Gulating nå sine butikker over hele landet med varer som kan konkurrere med svensk prisnivå.

– Vi ser at noe må gjøres før norske avgifter og bestemmelser tar kvelertak på en hel bransje, fastslår Rolf Ivar Skår, administrerende direktør i Gulating Gruppen AS.

Etterlyser politisk vilje
Når du kjøper en halvliter øl i butikk i Norge, går mer enn to tredjedeler av prisen rett til staten i form av avgifter. Som en følge av dette har flyten av alkohol over grensen til Norge økt kraftig de siste årene, både i form av handel og smugling.

Les også:  Nytt program skal gjøre ukrainske flyktninger i Norge til gründere

– Vi mener grensehandelen har så mange negative effekter at tiltak er helt nødvendig, sier Skår, og fremhever tapte norske arbeidsplasser som ett av flere eksempler:

– Som en landsdekkende kjede med ølutsalg og puber som distribuerer øl fra småskalabryggerier fra hele landet er Gulating en viktig brikke for å holde liv i en hardt presset norsk bryggerinæring.

Kjeden har i løpet av det siste halvåret lansert priskrigkampanjer mot de store norske dagligvarekjedene i flere omganger, noe som har gitt en samlet vekst for butikkene. Nå står slaget om grensehandelen, idet Gulatings ølutsalg over hele landet fylles opp med varer til konkurransedyktige «svenskepriser».

Les også:  Nytt program skal gjøre ukrainske flyktninger i Norge til gründere

– Vi har allerede gjort mye for å senke prisene i Norge, nå vil vi bidra til å gjøre sverigeturen overflødig, sier Skår, som understreker at det for kjeden, som har slagordet «Drikk bedre, ikke mere», ikke dreier seg om et ønske om å få nordmenn til å drikke mer.

– Tvert imot, våre ølutsalg er spesialbutikker med høy fagkunnskap, som legger til rette for kvalitet og smaksopplevelser – til priser som gir mening for folk. Det er nå opp til politikerne å komme på banen og ta denne problematikken på alvor, avslutter Rolf Ivar Skår.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.