Energimerkeforordningen tatt inn i EØS-avtalen

led

På dagens møte i EØS-komiteen ble Energimerkeforordningen (2017/1369) innlemmet i EØS-avtalen. Forordningen er per i dag ikke tatt inn i norsk rett, men forslaget om dette har vært på høring. Høringen ble gjennomført i vinter med frist 31.01.2019.

Energimerkeforordningen erstatter den nåværende energimerkeskalaen A+, A++, A+++ med en A-G-skala. Forbrukerne vil først se de nye energietikettene på utstilte vaskemaskiner, oppvaskmaskiner, kjøleskap og lyspærer, samt fjernsyn og andre elektroniske skjermer fra 1. mars 2021. I de påfølgende årene etter 2021 vil nye produkter måtte merkes med den nye energietiketten.  

Les også:  Skyter opp nett-sattelitter med SpaceX

Forordningen pålegger en ny plikt for produsenter og leverandører til å registrere produkter inn i en europeisk produktdatabase for energimerkede produkter, EPREL. Når forordningen er gjennomført i norsk rett, vil denne plikten gjelde også for produsenter og leverandører som bringer produkter i omsetning i Norge.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.