Gouldian Finch ute med albumet «Hatch»

hes

Martin Horntveth aka Gouldian Finch slipper endelig sitt første soloalbum. Albumet, som har fått tittelen ‘Hatch’, for å holde på fuglemetaforene, er virkelig et gullegg fullt av eklektiske musikalske godbiter.

Horntveth forteller at han har gått med tanken om å lage dette albumet siden tidlig på 2000-tallet, men at prosessen har alltid blitt avbrutt av et eller annet bedre betalt oppdrag. Men mest av alt har han brukt veldig mye tid på å «lande» et utrykk som skulle dekke alt. Det var først da han bestemte seg for å putte alt han elsker i samme gryte at det løsnet og ga mening å gi ut musikken.

Les også:  Ny bok: Petter Dass

Singlene som er sluppet i forkant av albumet har blitt møtt med både gode anmeldelser og radiolisting. Her har Horntveth hentet inn gjestevokalister fra øverste hylle, og Emilie Nicolas, Team Me, svenske Loney Dear, Stella Mwangi og den relativt uslepne rap-diamanten Vuyo, setter alle sitt preg på albumet med ulike og distinkte vokalprestasjoner.

Albumet gjenspeiler Horntveths brede musikkinteresse og leverer et knippe låter med et sjangerspenn som er imponerende bredt. Multiinstrumentalisten spiller selv både keyboards, trommer og en rekke andre instrumenter på albumet, i tillegg til å programmere, produsere og arrangere. I tillegg til førti strykere fra hans mye brukte orkester, FAME’s Skopje Studio Orchestra, har finken med storheter som Ståle Storløkken, Petter Eldh, Håkon Aase, Ivan Blomqvist og domkantor Marcus André Berg.

Les også:  Julestemning: 6 av 10 nordlendinger må ha musikk

Det låter organisk, levende og utadvendt, og får lytteren til å glede seg til å oppleve dette live på en konsertscene snarest! Første anledning blir på Blå 24. november, samme sted som Horntveth spilte sin aller første Oslo-konsert. Ringen er sluttet!

Martin Horntveth er kjent som en av grunnleggerne av det internasjonalt anerkjente bandet Jaga Jazzist og popsuksessen The National Bank. I tillegg har han produsert musikk for Dumdum Boys, deLillos, Malin Pettersen, Jim Stärk og Wizrd for å nevne noen.

Les også:  Disse skal lede Melodi Grand Prix 2024

I tillegg har han en imponerende cv som komponist og produsent av musikk til tv-serier (Himmelblå, Estonia, Mammon, Twin) og filmer (For Vi Er Gutta, oscar-nominerte, Do Not Split).

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.