Gjenbruk av brukte bildeler er bra for miljøet

Nye, brukte, bildeler på nett og i butikk

For mange av oss er bilen en stor investering. Den er noe vi trenger, men snille, snille deg ikke bli ødelagt. Det er mange uforventede kostnader knyttet til bil, og det er dessverre sånn at det ofte kan bli dyrt. Enten det er deg selv som skraper borti en annen bil eller om det er 18-åringen som kjører litt for heftig over en fartsdump – så er det like kjipt hver gang.

Heldigvis trenger ikke nye deler til bilen å koste en formue. De siste årene har vi adaptert den fantastiske «bruk og selg» strategien, i hvert fall til en viss grad. Om du velger å legge bort «bruk og kast» synet, skal du se at bildeler ikke trenger å koste all verdens. Du kan nemlig velge smartere metoder; kjøp brukte bildeler på nett eller i butikk.

Et hav av muligheter

Finn.no og Jenny Skavlans Tise fortsetter å vokse og vokse. Vi har blitt glad i å kjøpe billig og vi elsker muligheten til å selge for en liten slant. En krone her og en krone der kan bli en hel haug, eller hva? Derfor bør du tenke slik når du tenker på bilen din også. Enten du drar til en forhandler som selger bruktdeler eller om du ønsker å kjøpe på nett, så er dette en gullmulighet.

Du kan velge å gå via for eksempel finn.no eller du kan bruke nettsider som spesialiserer seg akkurat på dette området. De seneste årene har det nemlig kommet flere sider som sterke nettverk med forhandlere over hele verden, slik at de mottar deler som forhandlere ikke behøver. Det gjør at de kan selge delene til en billigere pris, og du kan spare et par kroner.

Bildeler med historie

Mange av disse sidene er svært brukervennlige, slik at du kan enkelt kan navigerer deg rundt. Med inndelinger i forskjellige merker og deretter deler av bilen, er det lett for deg å finne det du trenger. Dersom dette skulle bli for komplisert for deg så skal du selvfølgelig få lov å reise til en forhandler å forhøre deg der, men dette er en svært god mulighet for deg som er en smule irritert på 18-åringen og den dumme fartsdumpen. Du trenger ikke reise deg opp for å bestille en gang – lettere enn det blir det jo faktisk ikke.

Ikke nok med at det er enkelt og brukervennlig, det er jo også utrolig godt for miljøet. Dette gjelder også om du vurderer å vrake bilen din. Det er nemlig deler som enkelt kan optimaliseres og deretter brukes igjen. Kanskje er de helt fine fra før av. Hva er vell bedre enn å hjelpe miljøet og spare penger samtidig. Det er en utrolig god løsning spør du meg.

Du trenger heller ikke bekymre deg for kvaliteten. Alle forhandlere, både på nett og de fysiske, kvalitetssjekker alle deler før de selges videre. De fleste tilbyr også reklamasjonsrett og returrett, slik at du kan dobbeltsjekke at du er fornøyd før du virkelig binder deg til din helt nye, gamle, bildel.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.