Gir 135 millioner for å gjøre forskningsresultater om til bedrifter

nfd

Veien fra lovende forskningsresultat til markedet kan være lang og risikofylt. Med disse pengene kan forskerne videreutvikle produktene sine, slik at de kan bli kommersielle suksesser.

– Vi er opptatt av at forskning skal komme samfunnet til gode. I år har vi derfor økt pengepotten, slik at bedriftsgründerne skal ha enda større mulighet til å oppnå de resultatene de ønsker, sier næringsminister Torbjørn Røe Isaksen.

Les også:  Enorm etterspørsel: Nå går startskuddet for ny kinesisk sjømat-rute

Forskning er av regjeringens viktigste satsinger. I Statsbudsjettet for 2020 foreslås det totalt om lag 9 milliarder kroner i støtte til næringsrettet forskning og innovasjon over Nærings- og fiskeridepartementets budsjett og gjennom Skattefunn. Det er over 4 milliarder kroner mer enn da regjeringen tok over i 2013.

Forskningsrådet mottok totalt 66 søknader fra forskningsorganisasjoner, teknologioverføringskontorer og oppstartsselskaper.

Blant bedriftene som får støtte i år er NTNU Technology Transfer AS. Her utvikles et nytt system, ViSiBeam, som skal overvåke fosteret under fødselen og bidra til å forhindre hjerneskade og andre fødselskomplikasjoner.

Les også:  Enorm etterspørsel: Nå går startskuddet for ny kinesisk sjømat-rute

Et annet prosjekt som blir tilgodesett i år er Ard Innovation AS på Ås. De skal verifisere en ny, miljøvennlig metode for behandling av trevirke utendørs og i vann. Metoden skal erstatte impregneringer med metaller, eller tjære/kreosotbehandling og være mer miljøvennlig.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.