Gigantinvesteringer når russiske Nornickel skal moderniseres

nornickel

Nornickel er en av de ledende gruvedrift-aktørene innen nikkel og palladium og har i de siste årene satset mye på klimavennlige moderniseringer. Nå skal bedriften investere 85,6 millioner Euro på å forbedre produksjon av svovelsyre for å redusere kliamutslipp.

Moderniseringen skal skje ved Kola MMC-anlegget i Murmansk-regionen i Russland som grenser til Finland. Dermed vil moderniseringen bedre miljøet i den nordlige regionen, i tillegg til den globale atmosfæren.

Les også:  Enorm etterspørsel: Nå går startskuddet for ny kinesisk sjømat-rute

Oppgraderingen vil involvere to prosjekter: utbytting av tekniske system i svovelsyre-produksjonen og effektiviserig av filtreringen på fabrikken i Montsjegorsk. Begge prosjektene skal ferdigstilles i 2021.

Bruk av filtrering fra MECS (en del av DuPont) er den viktigste tekniske løsningen for den første moderniseringen. Denne filtreringen er ekstremt effektiv og brukes av flere fabrikker. I tillegg skal rør og annet produksjonsutstyr i metall erstattes av polymeriske materialer.

Les også:  Enorm etterspørsel: Nå går startskuddet for ny kinesisk sjømat-rute

Samtidig skal fabrikken i Montsjegorsk utstyres med et nytt filtrerings-system som vil være redusere utslippene betraktelig. Disse to prosjektene skal effektivisere produksjonen av svovelsyre på Kola MMC og minimere miljøutslipp. Investeringene vil bedre miljøet i regionen og Skandinavia.

I tillegg til disse to prosjektene skal det være ytterligere to prosjekter planlagt i 2019 som skal redusere utslippene i atmosfæren med 50%.

Nornickel skal også utvide utvinningen av metall i fabrikken i Nikel og bygge en ny fabrikk i Zapoljarnyj i Murmansk.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.