Fullt gjennomslag for FrPs pensjonskrav i 2021

Foto: Bjørn Inge Bergestuen

FrP har alltid vært opptatt av å bedre pensjonistenes kår. Nå har FrP fått forhandlet inn over 2 milliarder kroner ekstra til pensjonistene i 2021. 

FrP mener at landets pensjonister har blitt behandlet uverdig ved at de gjennom flere år har fått mindre igjen for pensjonen sin, mens folk flest har fått bedre kjøpekraft. 

– For hvert år som går gjør julegaven til barnebarna et stadig større innhogg i lommeboka til mormor enn den gjør til mor, fordi politikerne har bestemt at pensjonene skal øke mindre enn lønn. Melk og brød, eller julegaver koster det samme om du er bedriftseier, arbeidstaker eller pensjonist, sier Siv Jensen.

Les også:  LESERINNLEGG: Ordføreropprør mot regjeringens elbiltvang

I budsjettforhandlingene med regjeringen har FrP fått gjennomslag for at pensjonistene i 2021 skal sikres høyere pensjon. Dersom prognosene for lønns- og prisvekst for 2021 slår til, får pensjonistene en vekst på linje med lønnsmottakerne.

– FrP har fått gjennomslag for nesten 2 milliarder kroner til økt alderspensjon slik at pensjonistene i 2021 ikke får redusert sin kjøpekraft, så lenge ikke lønnsmottakere får det, sier Siv Jensen.

Les også:  LESERINNLEGG: Regjeringens statsbudsjett får karakter «Ikke bestått»

FrP er opptatt av de som har de laveste pensjonene skal få hevet sin pensjon. Fra 1. juli 2021 sikres det nå at enslige minstepensjonister får 5000 kroner ekstra.

– FrP har også fått gjennomslag for at enslige minstepensjonister får 5000 kroner ekstra utover økningen i det vanlige trygdeoppgjøret. Det er svært viktig for hverdagsøkonomien til de som har de laveste pensjonene, sier leder av arbeids- og sosialkomiteen for FrP Erlend Wiborg.

Les også:  NetOnNet: Tilbyr 10 års garanti på TVer!

I samarbeid med Pensjonistforbundet inviterte FrP og SV til et bredt forlik i Stortinget for å bedre pensjonistenes kår. Vi ønsker å sette en stopper for at pensjonistene får redusert kjøpekraft samtidig som minste pensjonsnivå heves. Forhandlingene begynte 19. november.

– Selv om FrP nå har fått fullt gjennomslag for 2021 i budsjettforhandlingene med regjeringen, fortsetter forhandlingene med alle de andre partiene på Stortinget for å bedre pensjonistenes kår også i årene fremover, sier Erlend Wiborg.

Foto: Bjørn Inge Bergestuen

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.