Sånn blir du kvitt gjelden

Annonse:

Mange av oss sliter med gjeld som vi ikke kan bli kvitt, og derfor er det lurt å legge en smart strategi for hvordan du blir kvitt gjelden og får oversikt over privatøkonomien din igjen. Her skal vi se litt nærmere på forskjellige taktikker du kan prøve, så du kan bli gjeldfri i en fei eller gjøre gjelden mye mer oversiktlig.

Bli kvitt en gjeldspost av gangen

For noen så virker det å bli kvitt en gjeldspost av gangen. Det kan man gjøre på flere måter. En vanlig teknikk, er at man starter med de minste gjeldspostene først. Det gjør man fordi det som regel er de det er høyest renter og gebyrer på, og som man sparer mest på å bli kvitt raskest mulig. Det er også en annen ting som er smart med nettopp denne strategien. Når du velger å bli kvitt de minste gjeldspostene først, så får du også mestringsfølelse og kan fortere se at gjelden blir mindre og mindre. Det er mange som føler at det gir mer motivasjon, enn å starte med de store gjeldspostene som tar lang tid. Man kan også implementere andre smarte strategier for å bli raskt gjeldfri. Legg en god nedbetalingsplan, og kom i gang allerede i dag.

Les også:  Hvordan velge et trygt og pålitelig nettcasino i Norge i 2024?

Det finnes dog en annen metode, som kan gjøre det litt mer oversiktlig og i mange tilfeller også billigere å betale ned mange små gjeldsposter som har tatt overhånd. Det skal vi se litt nærmere på nå.

Få overblikket tilbake med refinansiering

Det kan nemlig være stressende å ha flere små gjeldsposter med høye renter og gebyrer. Det gjør at mange ikke får overblikk over privatøkonomien sin fordi det er uforutsigbart hvor mye man skal betale i gjeldsutgifter hver måned. Det kan man heldigvis gjøre noe med, og betale ned gjelden på en mye mer oversiktlig måte.

Les også:  Metaverse gambling: Fremtiden for virtuell gambling i 2024

Metoden kalles refinansiering, og handler om at man samler alle de små gjeldspostene i et større, og stort sett også billigere lån. Når man låner penger på nettet, så er det som regel ganske høye renter involvert, men når man samler alt i et større lån, som i de fleste tilfeller er mer gunstig, så slipper man for de unødvendig dyre gjeldsutgiftene.

Sambla kan tilby smart refinansiering og innfrir de gamle lånene dine. Dermed så sitter du igjen med én enkelt gjeldspost hver måned, og du vet akkurat hvor mye du skal betale – og hvor mye du har i gjeld. Det er en smart måte å få tilbake overblikket på, og rydde opp i privatøkonomien. Du slipper å innfri lånene selv, og de er ute av verden. Det eneste du skal forholde deg til er samlelånet, og for deg som har mistet overblikket, er dette en mye mer ryddig løsning.

Les også:  Grasrotandelen: 280 millioner utbetales nå

Derfor er samlelån eller såkalt refinansiering verdt å undersøke hvis du har mange små gjeldsposter og ikke vet hvor du skal begynne. Det kan være en stor lettelse å få tilbake overblikket over privatøkonomien, og få mer rom i budsjettet til det du har lyst til, i stedet for å bruke unødvendig mye på gebyrer og høye renter.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.