Bodø-bandet Virkelig ute med albumet «For ung til å vær trist»

indianer

Etter å ha tilbrakt det siste året i studio med indielegende – og deres største helt – Chris Walla fra Death Cab for Cutie, er det kritikerroste gitarbandet fra Bodø og Eksingedalen endelig klar til å vise frem et nytt kapittel.

Prosessen startet i havgapet utenfor Ålesund i Ocean Sound Recordings sommeren 2021, før bandet så tok det nye låtmaterialet med til en ombygd låve i Surnadal. Det resulterte i tre definerende uker som staket ut kursen for bandets kommende album, der klassisk låtskriving med kassegitar, tydelig inspirert av band som The War On Drugs, The National og REM.

Les også:  Eurovision Young Musicians 2024 i Bodø

– Høsten 2020 var jeg isolert, trist og så mitt eget liv slå sprekker. I den misnøyen vokste plutselig «For ung til å vær trist» fram og ble et slags melankolsk mantra for hva jeg selv følte og hva jeg så min egen generasjon stå i. Verdenskriser, tunge samfunnstemaer og frihetsberøvelse gjorde at jeg ville skape noe som var med å kaste lys på hele aspektet av det å være et ungt menneske, forteller Tobias Aamodt.

Les også:  VIDEO: Kalandra har sluppet låta "Are You Ready?"

Virkelig har tidligere gitt ut to album og spilt på flere av landets største festivaler. Debutalbumet «Lykke til i livet» kom i 2018, og plasserte bandet i det norske musikklandskapet som et etterlengtet gitarband, og førte til P3Gull-nominasjon, Lindmo, Øyafestivalen og drøssevis av radiosingler. To år etter kom oppfølgeren «Lengsel blir til gjemsel», og markerte seg med nominasjon til Subjektprisen, i tillegg til at albumet ble kåret til ett av årets beste i både Dagbladet og NRK P13.

Les også:  Bodø/Glimt første partnerklubb til EA SPORTS FC

Virkelig innledet høsten i fjor med å slippe tittelsporet til det kommende albumet, og er nå klare for å turnére landet rundt med nytt materiale. «For ung til å vær trist» er ute 24. februar!»

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.