Forsøksordning i Nordland har gitt 60 fagbrev

nav bodø

Ida Josefine Nøstdahl fra Kjøpsvik er kandidat nummer 60 i Nordland som har tatt fag/- svennebrev gjennom prøveordningen modulstrukturert fag- og yrkesopplæring.

– Det er bare å gratulere med de gode resultatene! Nordland trenger flere fagarbeidere, og det er viktig at også voksne får ta fagutdanning, sier fylkesråd for utdanning, Fredric Persson.

Ida Josefine Nøstdahl tok fagprøven i helsearbeiderfaget til resultatet Bestått Meget godt! Lærebedriften har vært Prestegårdstunet sykehjem i Kjøpsvik, Narvik kommune.  

– Denne måten å ta fagbrevet på var helt super for meg. Jeg har en travel hverdag med jobb og barn, og denne studiemodellen gjorde at jeg kunne jobbe og ta utdanning samtidig. Lærerne var veldig fleksible, og laget et supert opplegg for studiet.  Denne studiemodellen passer garantert for mange i samme livssituasjon, sier en veldig fornøyd Ida,

Les også:  Bodø: Helsestasjonen og skolehelsetjenesten på Helsenorge

Modulstrukturert fag- og yrkesopplæring (MFY) er en nasjonal forsøksordning for voksne over 25 år, der fem fylkeskommuneer prøver ut en fleksibel vei fram til fag- eller svennebrev. Deltakere i forsøket gis opplæring etter modulstrukturerte læreplaner i utvalgte lærefag. Hoveddelen av opplæringen gjennomføres i bedrift.

I Nordland prøves ordningen ut i regionene Ofoten, Lofoten, Vesterålen, Steigen, Salten (Meløy og Gildeskål), Mo i Rana og Brønnøysund. Fag som tilbys i Nordland er helsearbeiderfag, salgsfag, renholdsoperatørfag, kokkfag, institusjonskokkfag, fiske og fangst, produksjonsteknikk, betongfag, rørleggerfag og malerfag.  

Les også:  Utvider sommersesongen for fergesambandet Andenes – Gryllefjord

– De gode resultatene skyldes godt arbeid fra alle som jobber med forsøket i Nordland; lokale forsøksledere, pedagoger, fagansvarlige, karrieresenter og ansatte i Nordland fylkeskommune.  I tillegg har vi gode samarbeidspartnere; NAV, opplæringskontor og ikke minst kommuner og næringsliv som stiller med læreplasser og veiledere for våre voksne deltakere! sier fylkesforsøksleder Julianne Faksvåg.

Hun legger til at det også er mange kandidater som er oppmeldt til fag- og svenneprøver frem mot sommeren.

Fagene som tilbys varierer på de ulike forsøksstedene, men helsearbeiderfag er det store faget i hele fylket. Rørleggerfaget og betongfaget har også en positiv utvikling i Nordland og skiller seg dermed positivt ut på landsbasis. 

Les også:  Coop vil gjøre det lettere for kunden å velge sunt brød

– Fagprøvenemdene melder tilbake at det er et veldig bra nivå på kandidatene som følger denne modellen. En av årsakene til det er sannsynligvis at teori og praksis knyttes så tett sammen i hele utdanningsløpet. Det er mange kandidater som er oppmeldt til fag- og svenneprøver frem mot sommeren. Vi gleder oss over å kunne bidra til økt faglig kompetanse i Nordland og ser frem mot modulopplæring som hovedmodell for voksnes læring fra høsten 2024, avslutter Julianne Faksvåg

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.