Folke-SUVen Toyota RAV4 lansert på Mo

nordvik

Femte generasjon RAV4 er klar for lansering hos Nordvik Mo i Rana. Modellen har tøff ny design og langt bedre kjøreegenskaper enn tidligere. Med forbedret firehjulstrekk og en sterkere og gjerrigere hybridmotor, ligger alt til rette for at RAV4 igjen blir blant de mest populære bilmodellene.

Den svært populære SUVen RAV4 kommer med et mer kraftfullt uttrykk i sin femte generasjon.

– Fra alle vinkler kan man se at nye RAV4 er en ekte SUV. Nye RAV4 er litt lavere, bredere og kortere. Samtidig er akselavstanden økt, noe som gir større innvendig plass, sier Thomas Campos Einmo hos Nordvik Mo.

Nye RAV4 er bygget på Toyotas nye GA-K plattform, som bidrar til lavere tyngdepunkt, betydelig stivere karosseri og langt bedre dynamiske kjøreegenskaper. Samtidig er plassutnyttelsen bedre for passasjerene og bagasjeplassen er økt med 79 liter til klasseledende 580 liter. I tillegg til større plass er det benyttet materialer av høy kvalitet i kupéen. Førerposisjonen har nye seter og 50 prosent lengre horisontal rattjustering.

Les også:  Utvider sommersesongen for fergesambandet Andenes – Gryllefjord

– Gjennom smart design er bagasjerommet seks centimeter lengre enn før, og man får nå plass til en stor 29-tommers terrengsykkel uten ta av hjulet. Kundene som har ønsket å justere rattet nærmere kroppen er blitt lyttet til. Dette er en viktig forbedring for å bedre komforten, sier Einmo.

RAV4 er fortsatt alene i klassen om å tilby en selvladende hybrid. Ytelsen er økt til 222 hestekrefter for firehjulstrekk og 218 hestekrefter for varianter med forhjulstrekk, som samtidig oppnår lavere og klasseledende forbruks- og utslippstall.

Les også:  Vinterferien kan starte med underkjølt regn: - Slik kommer du deg trygt frem

– Toyotas hybridsystem kommer nå i fjerde generasjon og RAV4 kan kjøre halvparten av tiden i tettbygde strøk utslippsfritt, det vil si uten bruk av bensinmotoren. Som en ekstra bonus er automatgir standard på alle hybridene våre, sier Einmo.

Firehjulstrekksystemet, som har fått navnet AWD-i, har blitt forbedret ved at hele 80 prosent av kreftene kan flyttes til bakhjulene ved behov. Dessuten tilbys nå en trail-modus, som vil bremse ned hjulet som ikke har bakkekontakt slik at man kan komme seg ut av vanskelige situasjoner. Bakkeklaringen er også økt, noe som gir grunnlag for bedre fremkommelighet.

Les også:  Bodøværinger får mest kaffe for pengene i Nordland

– Det nye intelligente AWD-i systemet gir større trygghet og fremkommelighet på vanlig vei og på røffe hytteveier. Elektronikken flytter kreftene dit de trengs lynraskt, sier Einmo og legger til:

– Vi er svært tilfreds med at nye RAV4 har mye nytt utstyr som gjør det mer behagelig å kjøre bilen vinterstid. Varme i frontruten, oppvarmede spylerdyser, og varme i baksetet er detaljer vi er overbevist om at våre kunder på Mo vil verdsette, sier Einmo.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.