Fjellturer i Bodø

Området rundt Bodø byr på mange ting, blant annet høye topper og ulike fjellformasjoner. Fjellene i dette området byr på en utrolig opplevelse som passer for alle aldre og nivåer, enten du foretrekker utfordrende turer eller er en mer moderat turgåer på jakt etter lette turtopper. Uansett hvilket fjell du velger, er du garantert en fantastisk turopplevelse rundt Bodø.

Det er tydelig at teknologien har forandret måten vi gjør ting på. I turverdenen har teknologien kanskje hatt størst innflytelse på turopplevelsen. Teknologien har gjort det mulig for turgåere å oppgradere til lettere utstyr, noe som igjen reduserer pakkevekten. Samtidig har teknologien bidratt til at til at turgåere den dag i dag kan gå på fjellturer med bedre navigasjon enn noen gang før som igjen gjør at at turer blir enklere og tryggere å gjennomføre. Det bidrar også til at mindre erfarne turgåere er i stand til å begi seg ut på nye fjelleventyr. Fremskritt innen teknologi har forbedret tilgjengeligheten for mange, en tendens man også ser i andre bransjer. Teknologien har for eksempel bidratt til at det er tusenvis av filmer og serier tilgjengelig på strømmetjenester som Netflix, den har gjort det mulig å migrere ulike klassiske spill på nett som Blackjack til spesialiserte plattformer, og til og med gjort klikk og henting innen 1 time mulig på Apotek1. Det er med andre ord teknologien som har spilt en sentral rolle i hvordan ting har utviklet seg, og eksemplene er mange.

Les også:  Resirkulert mote fra Bodø kan bli ny trend

Moderne friluftsliv har på mange måter endret seg siden fjellvettreglene ble presentert på 1950-tallet, både når det kommer til teknologi, men også kompetanse. Fjellvettreglene har blitt oppdatert for å være mer tilpasset den moderne tilnærmingen av friluftslivet. Det er viktig å ha disse i bakhodet når du skal begi deg på fjelltur i Bodø. Under finner du noen tips til spennende fjelltopper som man burde få med seg når man er i Bodøområdet.

Les også:  Fastelavnssøndag: Flere arrangement i kirkene i Bodø

Keiservarden (366 MOH)

Dette er byfjellet i Bodø, og her har alle bodøværinger vært. Sannsyneligvis ikke bare en gang, men kanskje opptil flere hundre ganger. Bodøværinger er ivrige turgåere, og Keiservarden ligger bare et steinkast fra sentrum. Du kan velge mellom to forskjellige ruter. Enten kan du ta ruten som starter ved Maskinisten eller så kan du kjøre opp til turisthytta, og gå derfra. Turen tar ca 30-45 minutter en vei.

Heggmotiden (798 MOH)

Når man først ser høydemetern til Heggmotiden så tenker man automatisk at dette er en vanskelig tur, men toppen er ganske lett tilgjengelig. Man starter turen ved Vatnvatnet og derfra er det en fin og jevn sti man følger opp til toppen. Utsikten fra toppen er nydelig, og her får du virkelig opplevd nord-norsk natur på sitt beste.

Steigtind (793 MOH)

Les også:  Avslørt: De mest utrolige hemmeligheter i online kasinospill

Steigtind er kanskje den mest kjente fjellformasjonen i Bodø. For å komme seg opp til Steigtind så har du to ruter å velge mellom. Du kan enten starte fra Vatnvannet eller fra Skaug. Hvis du starter fra Skaug vil du få en bratt stigning fra begynnelsen og opp 400 m så det kommer litt ann på hva du foretrekker. Utsikten du får på toppen er fabelaktig, og du kan nyte både Landegode og Lofotveggen i det fjerne.

Skautuva (626 MOH)

For å komme til Skautuva så følger man samme rute fra Skaug opp mot Steigtind de første 400 m, men når man er oppe på skaret så tar man til høyre. Denne turen byr på svake stigninger, og landskapet er frodig og grønt, men ikke mange busker og trær. En perfekt lengre kveldstur hvis du ønsker å oppleve fjelltur og midnattssol på en og samme gang.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.