Finn Bjelke med ny Bowie-serie på Radio Vinyl

radio vinyl

Han har allerede byttet ut bilskiltet med «BOW1E». Nå viser Bjelke vei gjennom Bowie-diskografien i en egen programserie på Radio Vinyl.

– Ingen andre artister har gjort like mye for å forandre det etablerte. David Bowie er helt der oppe sammen med The Beatles i musikkhistorien, sier Bjelke.

Etter at han hørte «Starman» på svensk radio i 1972, skjønte han umiddelbart at dette var hansartist.

– Jeg hadde aldri hørt noe lignende. Bowie traff meg fordi han ga meg følelsen av at jeg ikke er alene, og at det er greit å være annerledes. Han var aldri kjedelig.

Les også:  Eurovision Young Musicians 2024 i Bodø

Interessen for David Bowie blant norske musikkelskere fortsetter å vokse. Samtidig som Bowie-forestillingen «Lazarus» går for fulle hus på Det Norske Teatret, presenterer Bjelke høydepunkter i den fantastiske diskografien. I løpet av 26 episoder – en for hvert album – tar han oss med gjennom de ulike fasene i et helt unikt kunstnerskap.

– Det er naturlig for meg å prøve å overbevise de vantro om at de virkelig har gått glipp av noe, sier Bjelke, som allerede gjør sitt for å verve nye generasjoner av Bowie fans med et bilskilt som tydelig viser hvem som er favorittartisten.

Les også:  VIDEO: Kalandra har sluppet låta "Are You Ready?"

– For en som ikke er så glad i oppmerksomhet, er vel det noe av det dummeste jeg kunne gjort. Men jeg får bare god respons. Mange gir «tommel opp» og tar bilder av skiltet.

Bjelke har selv plukket ut låtene som presenteres i serien, og det er ingen enkel jobb med så mange perler å velge blant. Og på spørsmål om hvem som er best av The Beatles og Bowie, svarer han med et like dumt spørsmål:

Les også:  VIDEO: Kalandra har sluppet låta "Are You Ready?"

– Hvilken av ungene dine velger du?

«David Bowie – geni og stifinner» har premiere på Radio Vinyl 20. mai.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.