Finansdepartementet sier ja til BankID Norge, BankAxept og Vipps-fusjon:

vipps

En ny norsk fintech-aktør ser nå dagens lys: Fusjonen mellom BankID Norge, BankAxept og Vipps er godkjent av Finansdepartementet. Nå starter arbeidet med å bygge selskapet som blir Nordens største innen betaling og identifisering.

− Hver for seg har selskapene levert markedsledende tjenester, sammen skal vi levere enkle brukeropplevelser i verdensklasse, sier Vipps-sjef Rune Garborg.

En stor, norsk fintech-satsning er nå en realitet. Det unike samarbeidet mellom norske banker sikrer et nasjonalt alternativ som står sterkt når konkurransen innen betaling og identifisering blir internasjonal. Selskapet skal levere de enkleste, sikreste og mest kostnadseffektive alternativene for både brukere og kunder, samtidig som fusjonen sikrer større innovasjonskraft, og ikke minst fart.

Les også:  Nettsvindel øker: Nå får du advokathjelp online

− Høy fart er et premiss for å lykkes, og vi tråkket på gasspedalen idet lyset ble grønt. Nå kan vi levere de beste løsningene til brukere, kunder og partnere enda raskere, bedre og mer kostnadseffektivt enn vi har gjort hver for oss, sier Rune Garborg.

Brukernavn og passord borte om to år
Sammen blir BankID Norge, BankAxept og Vipps Nordens største aktør innen betaling og identifisering. Ambisjonene er store, og hovedmålsetningene er på plass. De viser tydelig hvorfor fusjonen er viktig for å skape de beste løsningene for fremtiden.

Les også:  Nettsvindel øker: Nå får du advokathjelp online

− Vi skal forenkle for brukerne ved å fjerne både papirfakturaen og behovet for kortnummer og utløpsdato ved netthandel. Brukernavn og passord skal være borte om to år. Det gjør vi ved å samle kompetansen, teknologien og innovasjonskraften som finnes i de tre selskapene, sier Rune Garborg.

Dette betyr at norske forbrukere får tilgang til løsninger for betaling og identifisering som er i toppsjiktet i verden, samtidig som selskapet også har internasjonale planer.

Les også:  Nettsvindel øker: Nå får du advokathjelp online

− Vi skal både samarbeide og konkurrere med internasjonale aktører. Det vil være til nytte for norske forbrukere som får tilgang til de beste og enkleste løsningene, sier Garborg.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.