Feriepengene inn i fond

bjørn erik

De siste fem årene har juli pekt seg ut som måneden med mest kjøp av fond blant Nordnets kunder. – Jeg er positivt overrasket over tallene. Det tyder på at mange velger å spare en del av ferie- og skattepengene langsiktig, sier spareøkonom.

– Det er lett å la alle ferie- og skattepengene forsvinne i det daglige forbruket samt i feriebudsjettet. Men har du en plan om å spare noen av de ekstra pengene du får utbetalt, er det ikke så vanskelig, mener Bjørn Erik Sættem, spareøkonom i nettmegleren Nordnet.

Les også:  LESERINNLEGG: Bilistene flås og bompengene sløses!

Han forteller at de siste fem årene har netto kjøp av fond blant Nordnets kunder vært nesten dobbelt så høyt i juli som resten av året.

I juli i år kjøpte Nordnet-kunder fond for 225 millioner kroner netto. Både aksjefond og rentefond ble netto kjøpt for rundt 100 millioner kroner. Resten var kjøp av kombinasjonsfond.

Oppgang på verdens børser i juli forklarer nok noe av kjøpsinteressen.

Les også:  Spar penger: Dette kan du gjøre med middagsrestene

– Oslo Børs steg halvannen prosent i sommermåneden. De europeiske og amerikanske børsene steg også i juli. Så langt i år er vår hjemlige børs blant børsene i verden med høyest avkastning, på rundt 10 prosent. Oppgangen skyldes i stor grad stigende oljepris, som er positivt for norske oljetunge-aksjer, forteller spareøkonomen.

Sættem anbefaler de som ønsker å komme i gang med fondssparing å opprette en spareavtale i aksjefond. Da kjøper du fondsandeler på den samme datoen hver måned, i dårlige tider så vel som i gode. Med fast månedlig trekk rett etter lønningsdato automatiserer sparingen din, og du merker knapt at pengene trekkes fra konto.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.