Etterforsker drap: «Tina – Jakten på en drapsmann» på TV 2

tv2

19. oktober er det premiere på true crime-serien «Tina – Jakten på en drapsmann» på TV 2. I denne undersøkende dokumentarserien følger vi en av Norges fremste gravejournalister, Hans Petter Aass, i jakten på Tina Jørgensens morder.

Den 24. september 2000 var siste gang den 20 år gamle Tina Jørgensen med sikkerhet ble observert i Stavanger sentrum. Fem uker senere ble hun funnet brutalt drept i en kum ved Bore kirke på Jæren. Saken rystet hele Norge, og er tross flere runder med etterforskning, aldri løst. Fortsatt er ingen dømt for drapet på Tina.

Den prisvinnende journalisten, Hans Petter Aass, er sentral i den nye TV 2-serien om det uoppklarte drapet på Tina Jørgensen. Sammen med blant andre kriminalanalytiker Siri Stedje og krimforfatter og tidligere etterforsker Jørn Lier Horst, går Aass gjennom saken på nytt for å forsøke å finne nye svar.

– Jeg begynte å jobbe med denne saken tirsdag 26. september 2000, to dager etter at Tina ble meldt savnet. Kort tid etter var jeg i kontakt med flere av Tinas nærmeste. Jeg fikk tidlig et veldig godt forhold til Torunn, og jeg har alltid følt at hun stoler på meg. Det er en tillit jeg setter veldig stor pris på, forteller Hans Petter Aass.

Les også:  LESERINNLEGG: Vi har ikke råd til å tape tillit

I serien møter Hans Petter tidligere involverte etterforskere, rettsmedisinere, andre bidragsytere og vitner. Sammen med arkivmateriale presenterer de et detaljert bilde av drapssaken.

– I Norge blir de fleste drap oppklart. I denne saken mangler det fortsatt en gjerningsmann. Vi håper at vår produksjon kan være med og bidra til at også Tina får rettferdighet ved at drapsmannen blir avslørt, sier Aass.

Kriminalanalytiker Siri Stedje har analysert observasjoner rundt åstedet og Tinas bevegelser drapsnatten. Det er gjort flere oppsiktsvekkende funn som presenteres i dokumentarserien.

– Noe av arbeidet har vært å teste politiets hypoteser og teorier om Tina sine bevegelser. For å bekrefte eller avkrefte at sentrale observasjoner gjort av Tina hendelsesnatten ble det nødvendig å lage en bevegelsesanalyse. For oss ble funnene en stor overraskelse, som vi mener kaster nytt lys over saken, sier Siri Stedje.

Les også:  Dødsfall i trafikken: Færre drepte i november

– Vi har gjennomført nye undersøkelser som politiet aldri har gjort, opp mot flere personer som kan defineres som modus- eller alibikandidater. Dette arbeidet har resultert i spennende funn, som vi mener både kan åpne og lukke noen dører for politiet. Tina-saken er henlagt, men vårt mål er at politiet igjen åpner etterforskning, sier Aass.

Aass har fulgt Tina-saken tett i alle år, og ble tidlig kjent med Tinas mor, Torunn Austdal Rasmussen. Nå, mer enn 20 år senere, gjenforenes de i dokumentarserien om det uløste drapet. Takket være Tinas nærmeste får vi et varmt og godt bilde av den unge jenta, samt tilgang til dagbøker og video av 20-åringen.

Les også:  Vil koste 14,2 milliarder å sikre Norges mest rasfarlige veier

– Jeg har levd med smerten i 23 år og har aldri gitt opp håpet om å finne den som tok fra oss den flotte jenta vår. Med videoer, bilder og historier vil jeg fortelle verden hvordan Tina var; en sprudlende jente med bein i nesa, forteller Torunn, og fortsetter:

– Hans Petter er en fantastisk mann, og vi har begge et like sterkt ønske om rettferdighet for Tina. Alt jeg kan håpe på er at politiet gjenåpner etterforskningen og ser på de nye sporene, slik at jeg og familien får svar.

«Tina – Jakten på en drapsmann» er på seks episoder, med premiere på TV 2 Direkte 19. oktober 21.40. Serien blir lagt ut i sin helhet på TV 2 Play 19. oktober.

I forbindelse med dokumentarserien lanserer Stavanger Aftenblad «Døden er en mann».

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.