Været skaper utfordringer for trafikken i nord

vinter trafikk

Vinterværet gir utfordringer for trafikken i flere landsdeler lørdag. Statens vegvesen oppfordrer alle som skal ut på vegene om å skaffe seg oversikt over kjøreforhold og eventuelle stengte veger før de legger i veg.

Sjekk trafikkmeldingene på 175.no, lytt på radio og følg med på lokale nyheter før du skal kjøre, oppfordrer Statens vegvesen.

I nord fører vind og snøskredfare til at flere veger er stengt, kolonnekjørt eller i fare for å bli stengt på kort varsel. I skrivende stund er E6 Kvænangsfjellet kolonnekjørt på grunn av været. Vegen kan bli stengt her på kort varsel. Lenger nord er E6 stengt ved Langfjorden på grunn av skredfare. Ny vurdering på om vegen kan åpnes vil bli gjort kl. 10 søndag. Flere andre veger er stengt, og ferjesamband innstilt, i landsdelen. Søndag er det ventet underkjølt regn på Helgeland og i Salten.

Les også:  Nå blir det enklere bussbilletter i Nordland

I vest har flere veger vært stengt på grunn av snøras lørdag. Vegene skal nå være ryddet. Rv. 13 Vikafjellet vil være stengt fra kl. 22 lørdag kveld på grunn av rasfare. Også flere veger i Sogn og Fjordane vil være nattestengt på grunn av rasfare.

I Trøndelag har det tidligere i lørdag vært svært glatte veger en rekke steder på grunn av underkjølt regn. Nå har været i Trøndelag endra seg til det bedre, og det er gjort tiltak som strøing og salting som har hatt god effekt.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.