Enda en andreplass for Kristian Blummenfelt i verdensserien i triatlon

triatlon

Kristian Blummenfelt var veldig nær å vinne sitt første WTS (verdensserien) i går. Verdensserien er toppserien i triatlon. Selv om han ikke har vunnet, har Blummenfelt en rekke pallplasser i serien tidligere, senest en andreplass i forrige WTS-løp, i Edmonton i juli.

Denne gangen hadde han et drøyt minutt ledelse over de sterkeste konkurrentene da han skiftet fra sykling til løp. Så ble han tatt igjen av serieleder Mario Mola fra Spania på løpingen, en kilometer før mål.

Konkurransen foregikk i Montreal, Canada fra kl 19.30 norsk tid. Herrene konkurrerte på den olympiske distansen, med 1,5 km svøm, 40 km sykling og 10 km løping.

Blummenfelt var tydelig skuffet etter løpet. «Jeg trodde det skulle holde med ett minutt forsprang etter syklingen. Jeg tapte mye på begynnelsen av løpingen, men klarte å utligne farten i starten på siste runde, og trodde jeg skulle klare å slå han i innspurten. Jeg er veldig skuffet over å ha blitt forbiløpt når det gjenstår en kilometer etter å ha ledet en time», uttalte han.

Les også:  Johannes Høsflot Klæbo tilbake på landslaget

Godt plassert etter svømmingen
I fjor var Blummenfelt ofte oppe fra svøm godt bak de fremste, og gjerne samtidig med Mola. I år har han hatt et godt løft på svømmingen, og var 8.-mann ut av skiftesonen før sykling.

Casper Stornes kom opp fra svøm midt i mengden, 27 sekunder bak ledende Henri Schoeman fra Sør Afrika. Norges tredje deltaker, Gustav Iden, lå lengre bak. Iden er en av de aller sterkeste syklistene i internasjonal triatlon, og sykler seg ofte opp til teten fra en dårlig posisjon etter svøm.

På syklingen samlet det seg raskt et stort felt, hvor alle favorittene hang med. Det så ut til at hele feltet ventet på at nordmennene skulle gjøre noe. Flere ganger denne sesongen har de norske gutta forsøkt rykk på syklingen, og som regel har de lyktes godt med det. Nå så det ut som Blummenfelt ventet. Til slutt rykket dansken Andreas Shilling og Shachar Sagiv fra Israel, som ble liggende noen sekunder foran hovedfeltet.

Les også:  Skiskyting: Dommen mot Anders Besseberg anket å stedet

Så kom det norske rykket
Det så planlagt ut, da Stornes og Blummenfelt sammen kjørte seg opp til Shilling og Sagiv etter at halve syklingen var unnagjort. Lokalhåpet Charles Paquet kom opp like etterpå for å danne en perfekt tetgruppe på fem. De kjørte så hardt at Sagiv ikke klarte holde følge, og de fikk en ledelse på over minuttet før de skiftet til løp.

Like før de norske rykket, måtte Gustav Iden bryte på grunn av en punktering. Sesongen har gått opp og ned for Iden; forrige helg vant han World Cup i Lausanne.

Sterke løpere jaktet bakfra
Blummenfelt kan hamle opp med de beste på løp på en god dag. I det store hovedfeltet på sykkel var det mulig å hvile seg litt bak andre. Selv om de gode løperne Mola, Schoeman og australske Jake Birtwhistle var med på å dra gruppen, delte de på oppgaven med blant annet den sterke syklisten Marco Van Der Stel fra Nederland.

Les også:  Skiskyting: Dommen mot Anders Besseberg anket å stedet

Mola, Schoeman, Birtwhistle og Richard Murray fra Sør Afrika satt i gang i voldsom fart ut fra skiftesonen. Ingen klarte å holde følge med Mola, som hadde tatt inn 45 sekunder på Blummenfelt etter at halve løpingen var unnagjort. Han hadde også løpt forbi Stornes og de andre som lå i tetfeltet på syklingen.

Blummenfelt kjempet innbitt og så ut til å holde unna. Mola løftet farten enda et hakk og løp forbi Blummenfelt 1,1 km før mål. Mola løp på 29.48 og fikk totaltiden 1.47.46. Blummenfelt kom inn 16 sekunder bak.

Birtwhistle ble nummer tre, foran Murray og Schilling. Det ble tungt for Stornes på løpingen, og han falt tilbake til en 17. plass, 2.24 bak.

«- asper fikk magekramper på løp, men han gjør en bra jobb på syklingen i dag, forteller sportssjef Arild Tveiten, som sto på sidelinjen og fulgte med på løpet.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.