Over 110 arrangementer i Nordland under Friluftslivets uke 2018

natur

Friluftslivets uke 2018 blir større enn noensinne. Bare i Nordland alene kan man velge mellom over 110 arrangementer og aktiviteter å delta på mellom 1.-9. september.

Friluftslivets uke 2018 åpner med det den nasjonale sove-ute-aksjonen #nattinaturen. I fjor sov opp mot 100 000 ute den første lørdagskvelden i september.

Alle er invitert
– Konseptet for #nattinaturen er enkelt; alle er invitert med ut. Det spiller ingen rolle om man setter opp teltet i hagen eller på fjellet, henger opp hengekøya i skogen bak huset, eller rett og slett bare drar dyna ut på balkongen for én natt, sier Heimdal.

– Dette er en ypperlig anledning for foreldre til å ta med barna på teltovernatting for første gang. Og man trenger ikke å overkomplisere – for et barn vil en telttur i hagen fremstå som et like stort eventyr som noe annet, sier Heimdal videre.

Les også:  Fotball-EM: Nå tar gressklipperen måldans!

Vokser for hvert år
Friluftslivets uke har vært en tradisjon hver høst siden 1993, men vokser for hvert år, i takt med at friluftsinteressen i Norge øker.

I den nasjonale aktivitetskalenderen for Friluftslivets uke, kan man finne det som skjer i fylket man bor i, uansett hvem som arrangerer. Til nå er det over 1200 registrerte arrangementer i kalenderen – noe som er ny rekord.

Over 110 arrangementer i Nordland
I Nordland går over 110 arrangementer og turer av stabelen under Friluftslivets uke, med alt fra lokale fjellturer og #nattinaturen-arrangement, til mange Kom deg ut-dagen, ferskingkurs og soppturer. På https://friluftslivetsuke.no/fylke/nordland/ kan man se alle de over 110 arrangementene og aktivitetene som skjer i Nordland fra lørdag 1. september.

Les også:  Rives ut av butikkhyllene: – Etterspørselen vil ingen ende ta

– Målet med uken er å få flest mulig ut i naturen, og det er tydelig at dette er en feiring det norske folk setter pris på. Friluftslivets uke er også en flott mulighet til å oppdage nye turmuligheter i sitt nærområde, og lære mer om hva de lokale lagene og foreningene har å tilby av aktiviteter, sier generalsekretær i Norsk Friluftsliv, Lasse Heimdal.

Les også:  Advarer: Norske feriebiler tiltrekker seg innbruddstyver

For alle
Friluftslivets uke åpner med sove-ute-aksjonen #nattinaturen lørdag 1. september, mens det søndag 2. september er Kom-deg-ut-dagen og Friluftslivets dag på en rekke steder i landet. Uken avsluttes med Teltjakten søndag 9. september.

Det er Norsk Friluftsliv, paraplyorganisasjonen for 17 norske friluftslivsorganisasjoner, som står bak den landsdekkende feiringen. Men arrangementene og aktivitetene som foregår over hele landet, er i regi av en rekke ulike organisasjoner, friluftsråd, lokale lag og foreninger, kommuner og privatpersoner.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.