Nå kommer Freias første sjokolade laget av folket til Bodø

hkstrategies

Freia inviterte i fjor hele Norge til å lage sin egen vri på sin folkekjære Melkesjokolade gjennom konkurransen «Sjokoladeoppfinneren».

Det resulterte i titusenvis av oppskrifter fra håpefulle, sjokoladeglade nordmenn. Nå er den første «folkevalgte» sjokoladeplaten å finne i butikk – den representerer de tre mest populære smakene i befolkningen. 

«Sjokoladeoppfinneren» fra Freia har uten tvil truffet en sjokoladenerve i det norske folk. Fjorårets søteste konkurranse resulterte i over 50 000 innsendte bidrag og 20 000 forskjellige smakskombinasjoner. Nå rulles den første av tre vinnersjokolader ut fra Freia-fabrikken i Oslo. 

Oppfinnerseriens første sjokoladeplate består av brownie, karamellfudge og havsalt. Det er Andrine Lothe Måge (19) fra Os som står bak den spennende nyheten.

Les også:  Skolebrødets dag markeres over hele landet fredag 21. juni

‒ Vi er overveldet over engasjementet det norske folk har vist for konkurransen. Det er tydelig at mange har et helt spesielt forhold til Freia Melkesjokolade! Andrines kombinasjon med brownie, havsalt og karamellfudge er en blanding av de ingrediensene som ble sendt inn flest ganger. Vi tror derfor denne blir veldig populær, sier produktsjef i Freia, Christine Estelle Innstrand, som presiserer at Andrine stakk av med seieren fordi hun hadde den beste konseptbeskrivelsen blant de som sendte inn samme oppskrift.

«Sjokoladeoppfinneren» inviterte nordmenn til å velge sine tre favoritter blant 63 ulike ingredienser. Alt fra chili og popcorn til estragon og havsalt kunne tilsettes Freia Melkesjokolade. Det resulterte i over 20 000 forskjellige kombinasjoner. 

Les også:  Rives ut av butikkhyllene: – Etterspørselen vil ingen ende ta

‒ Havsalt, brownie og karamellfudge var ikke bare den mest populære kombinasjonen, men også de mest brukte enkeltstående smakene. Den første sjokoladen i Freias Oppfinnerserie er derfor på mange måter en hyllest til norske ganer, sier Innstrand. 

‒ Selv om vi har over hundre års erfaring med å lage sjokolade, trenger vi også innspill utenfra. Freia Melkesjokolade er et produkt av og for det norske folk, og ingen vet bedre hva de vil ha enn folk selv. Denne konkurransen har gitt oss mye verdifull innsikt som vi tar med oss når vi skal utvikle nye sjokolader i fremtiden, sier Innstrand.

Les også:  St. Eystein skole i Bodø feirer 20 år!

Freias søsterselskap, Marabou, har gjennomført tilsvarende oppfinnerkonkurranser i Sverige, Finland og Danmark, med samme ingrediensliste i alle land. Man kan se tydelige forskjeller i preferansene våre sammenlignet med naboenes. 

‒ Noen ingredienser var populære i alle land, spesielt karamell, brownie og cookie dough, men vi ser også noen tydelige skiller. Havsalt er spesielt populært i Norge, og var inkludert i rundt en fjerdedel av forslagene som ble sendt inn. Vi var dessuten det eneste landet med kaffe og fudge på topp ti-listen, og de eneste uten bringebær på samme liste, sier Innstrand.

Freia Melkesjokolade med biter av brownie, karamellfudge og havsalt blir å finne i butikk fra uke 8.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.