LESERINNLEGG: FrP vil ha Forenklinger for bobil

bobil

Kjøp og bruk av bobil har vært økende over flere år. Fremskrittspartiet er opptatt av det skal være et forståelig regelverk og forutsigbarhet for alle som har og bruker bobil.

Av: Frank Sve, Samferdselspolitisk talsmann (FrP).

I vår regjeringstid fikk vi gjennomført flere forbedringer for bobiler. Dette gjaldt både bompengebelastning og fartsgrense bestemmelser. Senere har vi også fått ryddet opp i registreringsbestemmelser og særnorske regler om antall sitteplasser. Det er imidlertid mye som gjenstår.

Les også:  Brakvalg for Høyre i Bodø: Her er tallene

Fremskrittspartiet ønsker å endre førerkortregleverket slik at slik at det blir mer praktisk med hensyn til bruk av bobil. Største tillate totalvekt for kjøretøy med ordinært førerkort klasse B er i dag 3500kg. Dersom dette endres til 4250 kg vil dette være en betydelig forenkling for mange bobileiere.

Når regelverket er slik at det er tillatt med tilhenger inntil 750 kg som gir en vogntogvekt på 4 250 kg, burde bestemmelsen være slik at også bilen i seg selv kan ha totalvekt på 4 250 kg.

Les også:  Regjeringen lanserer bransjeprogram for IKT og finans

Fremskrittspartiet vil videre redusere avgiftsnivået for alle bilister. Veibruksavgiften på drivstoff må fjernes for å normalisere pumpeprisen, engangsavgiften på nye kjøretøy må reduseres samt at det skal bygges og vedlikeholdes veier uten bruk av bompenger.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.