Eldar Vågan vant pris for musikk i NRK-serien Rådebank

Musikkforleggerprisen

Med et begrenset antall gjester i Marmorsalen på Sentralen i Oslo ble Musikkforleggerprisen 2021 onsdag kveld en intim affære. Alle ni priser ble utdelt og blant vinnerne er navn som KAMARA, Eldar Vågan, Nils Henrik Asheim, produsentduoen STATE og musikkbransjeveteran Helge Westbye.

Prisene som ble delt ut var Årets verk, Årets gjennombrudd og Årets opphaver innenfor populærmusikk og innenfor klassisk/samtidsmusikk, samt Årets synkronisering, Årets mest spilte låt og Ærespris.

Les også:  Ny undersøkelse: 1 av 3 unge bryr seg ikke om ulovlig strømming

Innenfor populærmusikken var det Adam Ezzaris låt «Elsker/hater min hood» som ble kåret til Årets Verk. Fatumata Kamara, aka KAMARA, som fikk pris som Årets gjennombrudd og produsentduoen STATE som Årets opphaver.

Blant klassisk/samtids-kategoriene var det Kjetil Djønne som fikk pris som Årets gjennombrudd, Nils Henrik Asheim som Årets opphaver, mens Helge Iberg vant pris for Årets verk for «Songs From the Planet of Life».

Les også:  Disse åtte kjendisene deltar i Velodromen Kjendis på TV 2

For andre gang ble også prisen for Årets synkronisering delt ut og denne gangen var det Eldar Vågan som vant for låta «Min kjære du» som var med i suksesserien Rådebank på NRK i fjor.

Prisen for Årets mest spilte låt ble delt ut til et kjent navn i Musikkforleggerprisen-sammenheng, nemlig Caroline Ailin som har bidratt på hiten «Don’t Start Now» med Dua Lipa. Hun vant sist Musikkforleggerprisen for året 2016 som Årets gjennombrudd – Populærmusikk.

Les også:  Hanne Sørvaag feirer 25 år som plateartist

Som kronen på verket ble Æresprisen delt ut til musikkbransjeveteran Helge Westbye for hans mangeårige innsats og bidrag til kanskje spesielt de mindre kommersielle sjangrene, gjennom musikkselskapet Grappa.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.