Kan det endelig snu for Ole Gunnar Solskjærs United mot Liverpool søndag kveld?

cappelen damm

Tenk om Ole Gunnar Solskjær skulle bli den første manageren som tar poeng fra Jürgen Klopps Liverpool denne sesongen.

En hel fotballverden lurer på det samme: Kan det endelig snu for Solskjærs United når Liverpool gjester Old Trafford søndag klokken 17.30.

– Manchester United har opplevd sin dårligste sesongstart på 30 år og har enorme skadeproblemer før storkampen på Old Trafford, så dette blir den ultimate testen for en hardt presset Solskjær. Kampene mot erkerivalen Liverpool har en voldsomt symbolverdi og både José Mourinho og David Moyes mistet jobben etter stygge tap mot laget fra Merseyside, sier Øyvind Alsaker som naturlig nok skal kommentere søndagens gigantoppgjør.

Les også:  Glimt: Går mot løsning for tomt til ny storstue

Skulle Solskjær gå seirende ut av duellen med Klopp, vil det gi Uniteds norske manager en kjærkommen opptur og stilne kritikerne som har blitt stadig flere denne høsten.

– Dette er en kamp som representerer både en stor risiko og en gyllen mulighet for Uniteds norske manager, fortsetter Alsaker videre.

19. desember 2018 kunngjorde verdens største fotballklubb at de hadde ansatt Ole Gunnar Solskjær som sin midlertidige manager. I halvåret som fulgte skulle nordmannen skrive fotballhistorie og bli den eneste treneren i Manchester Uniteds historie til å vinne sine åtte første kamper. Og med mirakelet i Paris og avansement i Champions League, tok det helt av. 

Les også:  Grasrotandelen: 280 millioner utbetales nå

Sammen med Atle Nielsen er Øyvind Alsaker aktuell med boken «Solskjærs United-arv – En for laget». Den viser hva som skjedde da Ole Gunnar Solskjær tok med seg arven fra sir Alex Ferguson inn i dagens United-garderobe. Det ble et møte mellom klubbens stolte kollektive tradisjon og en fotballvirkelighet der individene krever stadig større plass og oppmerksomhet.

Men fortellingen om Solskjærs United er også en historie om en pågående renessanse i europeisk fotball, en utvikling der stadig flere topplag ser verdien av langsiktig lagbygging fremfor kortsikte stjernekjøp. Der spillerne er forventet å sette felleskapets interesser foran sine egne, og ta en for laget, slik Solskjær gjorde gjennom hele sin lange karriere i United-drakten.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.