«Drikkeministeren» hedret norsk øl og eplemost

Stiftelsen Norsk Mat

– I tillegg til å være landbruks- og matminister er jeg også drikkeminister, sa landbruks- og matminister Sandra Borch under tildeling av Spesialitet til Ekeby Gårdsbryggeri og Hyggen gård under Norges Beste Drikke på Rampen i Oslo.

– Som landbruks- og matminister, og ikke minst drikkeminister er det ekstra gledelig få hedre et bryggeri som brygger med norsk malt, sa landbruks- og matminister Sandra Borch da hun tildelte hele 6 Spesialitetsmerker til Ekeby Gårdsbryggeri.  

Les også:  Samsung lanserer AI-PC: Galaxy Book4 Edge

Ekeby Gårdsbryggeri holder til i låven på Ekeby Gård i Moss og produserer øl med maltet bygg fra nærområdet. De fikk Spesialitet for Gårdspils, Gullholmen, Oktober, Oslofjorden Perle, Bayer og Misteltein.

Hyggen gård i fjordbygda Hyggen i Asker kommune produserer eplemost på epler fra egen hage med mål om å lage autentisk eplemost som gjenkjennes på sorten som er brukt og stedet eplene er dyrket på. Hyggen gård fikk Spesialitet på Eplemost Aroma og Eplemost Gravenstein som dommerpanelet mente hadde et flott råvarepreg og god balanse mellom sødme og friskhet.

Les også:  SMB Norge: - Regjeringen tar ikke problemene i næringslivet på alvor

– En stor takk til HANEN for strålende gjennomføring av Norges Beste Drikke. Å legge Spesialitet-vurderingen av eplemost og øl til et dommerpanel med sterk drikkefaglig kompetanse bidrar til å løfte fram de særlige kvalitetsegenskapene som kreves for å hevde seg i toppen av disse kategoriene, sier fagsjef lokalmat i Stiftelsen Norsk Mat Marit Strand. 

Norges Beste Drikke er en årlig nasjonal konkurransen for norske drikkeprodusenter som driver lokal foredling av norske råvarer til norsk drikke. HANEN har driftet konkurransen for Norsk Eplefest siden 2018. 

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.