Dette knepet bør du lære barna til Halloween

halloween

Søndag er mange små svartkledde vampyrer, spøkelser og hekser ute etter knask. Barn i gatene på Halloween er gjerne kledd i mørke farger, og kan være en utfordring å se på kvelden for bilister. Men du kan gjøre ferden tryggere.

– Gjør refleks til en del av kostymet. Det viktigste er at de blir sett i mørket. Refleksbrikker er kanskje ikke kult nok, men bruk gjerne refleksspray, refleksgarn eller refleksbånd rundt armer og bein i tillegg. Og husk at vi går over til vintertid natt til søndag, så mørket vil komme tidligere på kvelden enn før, sier Torbjørn Brandeggen, kommunikasjonsrådgiver i Tryg Forsikring.

Les også:  Her er reglene for droneflyging på 17. mai

Sjansen for å bli sett langs en uopplyst bilvei er 85 prosent høyere om man bruker refleks. Likevel viser det seg at altfor mange fotgjengere som blir påkjørt ikke hadde refleks på seg.

– Det kan være svært vanskelig for bilister å se barn kledt i svarte eller mørke klær langs vei eller fortau. I tillegg til noe refleksaktig kan det også være lurt at de har lommelykt eller annet lys festet til kostymet. Det gjelder å hjelpe bilister å se barna i mørket, og det kan være skummelt å la være, sier han.

Les også:  1 av 4 har ikke råd til oppgraderinger hjemme

De siste fem årene har 66 fotgjengere mistet livet i trafikkulykker her i landet, mens over 1800 har blitt skadd. Til tross for at tusenvis av barn trekker ut i gatene i kveldsmørket er likevel ikke Halloween en utpreget ulykkesdag. Men man bør ta sine forholdsregler, og refleks er en billig forsikring.

– Uten noe reflekterende i mørket er du først synlig for en bilist på vel 25 meters avstand, mens med refleks ser bilisten deg på 140 meters avstand. Det er en forskjell som gir bilisten langt bedre tid til å reagere og forhindre en påkjørsel, sier Brandeggen.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.