Dette er Norwegians nye norske halehelt

norwegian

I år er det 100 år siden den folkekjære lyrikeren Hans Børli ble født. Nå har «skogens dikter» blitt Norwegians aller nyeste halehelt.

Norwegians aller nyeste Boeing 737 MAX 8 flyr nå med hedmarkingen Hans Børli (1918-1989) på halen. Det var tidligere finansminister og nå fylkesmann i Hedmark, Sigbjørn Johnsen som foreslo den norske lyrikeren som halehelt hos Norwegian. Han har ved mange anledninger trukket frem Hans Børlis forfatterskap, også fra Stortingets talerstol. Her er Sigbjørn Johnsens hilsen til den nye halehelten:

Les også:  Norges mest populære bryllupskirke ligger på Gran Canaria

Nå kan du reise verden rundt, Hans – med fly.
Og mye lenger enn du fo’r med Tjæreborg til Kanariøyene.
Du har likevel reist lenger enn de fleste i ditt dikterunivers.
Fra de lave maurstiene blant brukne strå på landjorda
til stjernehimmelens uendelige hvelving over menneskene.

– Vi er glade for at Hans Børli blir halehelt på Norwegians nye fly. Det blir litt symbolsk; vi opplever at Børli har nådd nye høyder i løpet av jubileumsåret. Nå tar Børli virkelig av, sier Randi Heggland Strøm, prosjektleder for Hans Børli-jubileet.

Les også:  Her er reglene for droneflyging på 17. mai

– Vi i Norwegian gratulerer så mye med 100-årsjubileet og er glade for at vi kan bidra til markeringen. Det er veldig hyggelig at Sigbjørn Johnsen har engasjert seg og foreslått Hans Børli som halehelt, sier konsernsjef Bjørn Kjos.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.