Computas med omsetning på over en halv milliard

computas

Computas er det eneste nordiske selskapet med spesialisering på Google Cloud. I tillegg er de Microsoft Gold Partner og satser knallhardt på kompetansebygging på skyteknologi. Det å være multicloud-leverandør i den digitale tidsalder lønner seg. Nå har selskapet bikket en halv milliard i omsetning og trapper opp for økt vekst i 2019.

Denne uken la Computas AS frem årsregnskapet for 2018. Den viser en betydelig vekst, lavt gjennomtrekk av ansatte, og store mulighetsrom for videre fremgang i 2019. Omsetningen i selskapet økte til 503,5 millioner kroner, en vekst på 24 prosent fra året før. I tillegg økte resultatet før skatt med 143 prosent sammenlignet med året før, til 39,8 millioner. Årsresultatet endte på 29,7 millioner, opp med 16,8 millioner fra 2017. 

Les også:  Nye forskningsmidler til torskeoppdrett

– Denne økningen skyldes langvarig målrettet arbeid hvor vi som selskap har klart å befeste vår posisjon som en partner for digitalisering og innovasjon i både privat og offentlig sektor. De sterke resultatene i 2018 viser at vi har gjort riktige investeringer. I 2019 kommer vi til å fortsette å satse innenfor avansert skybasert teknologi, big data, maskinlæring og kunstig intelligens, sier daglig leder i Computas, Trond Arild Eilertsen. 

Satsning på skyteknologi gjennom strategiske partnerskap har båret frukter i form av nye oppdrag i 2018. Deriblant hos Storebrand, Hafslund, Aker Solutions, Pandion Energy, Brønnøysundregistrene, DNB, Power og Norrøna.

Etterspørselen etter selskapets kompetanse og tjenester har økt betydelig gjennom 2018. I 2019 forventer Eilertsen at markedet vil øke ytterligere, både innenfor privat og offentlig sektor.  

Les også:  SAS innfører forebyggende tiltak i tilfelle pilotstreik

– Vi styrker stadig vår posisjon hos kundene som en strategisk digitaliseringspartner. De siste årene har vi vokst kraftig i privat sektor og vist at vi kan, med fremtidsrettet teknologi, være en partner som hjelper våre kunder med innovasjon som bistår med å nå deres forretningsmål, forteller Eilertsen, som også har målet klart for 2019.  

– Vi har startet 2019 med god forutsigbarhet i pågående oppdrag og lav turnover. I tillegg til videre vekst i privatmarkedet, har vi ambisjoner om å vinne flere oppdrag på sky og automatisering i offentlig sektor. Her er etterspørselen kraftig økende, spesielt etter leverandører med multicloud-erfaring. Det er ikke bare gledelig for oss og de offentlige virksomhetene selv, men også for samfunnet som helhet.  

Les også:  Fulle Hurtigruteskip i sommer: Skal vise fram norskekysten til 75 000 gjester

Etterspørselen etter Computas’ tjenester er såpass stor at selskapet nå har fokus på å øke sin leveransekapasitet.  

– Vår ambisjon er å ansette 60 nye teknologer i år som i fjor, og vi er i rute med dette arbeidet. I tillegg har vi hatt ekstremt lav turnover den siste tiden, noe som lover svært godt for 2019, avslutter Eilertsen.   

I utgangen av 2018 hadde Computas 272 ansatte. I august i fjor flyttet Computas fra Lysaker til Oslo sentrum, nærmere bestemt Akersgata 35, hvor de nå har masse plass til å vokse videre.

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.