Coca-Cola satser på flasker av 100% resirkulert plast

kaffe te mineralvann

Som første marked går Coca-Cola i Sverige over til å bruke 100% resirkulert plast i alle flasker som er produsert lokalt. I Norge fortsetter satsningen på resirkulert plast med vannproduktene.

Coca-Cola lanserte i høst målet om at alle flasker som selskapet produserer i Vest-Europa skal lages av 100 prosent resirkulert eller fornybar plast. Nå blir Sverige det første landet hvor Coca-Cola går over til å bruke flasker laget av 100 prosent resirkulert plast på all lokal produksjon. Endringen gjennomføres i første kvartal 2020, og omfatter 40 ulike varianter av de globale merkevarene Coca-Cola, Fanta og Sprite samt det skandinaviske vannmerket Bonaqua.

Les også:  Samsung lanserer AI-PC: Galaxy Book4 Edge

Når man i 2020 går over til kun å bruke resirkulert materiale betyr det en reduksjon i bruken av ny plast på rundt 3 500 tonn per år – det tilsvarer en nedgang i Co2-utslippene på 25 prosent.

Norge fortsetter sin satsning
I Norge har Coca-Cola brukt resirkulert og fornybart materiale1 i flaskene siden 2010, og i dag har alle produktene som produseres lokalt, 25 prosent resirkulert plast. Målet er å følge i fotsporene til Sverige, og selskapet starter med å ta i bruk flasker av 100 prosent resirkulert materiale for vannmerkene Telemark by Bonaqua og Smartwater.

Les også:  SMB Norge: - Regjeringen tar ikke problemene i næringslivet på alvor

– Det de gjør i Sverige er utrolig inspirerende. Det er ikke tilfeldig at dette skjer i Skandinavia, hvor vi har verdens beste pantesystemer. Her til lands har vi krevende rammebetingelser, som gjør at overgangen vil ta litt lenger tid – men vi kommer etter. Neste år tar vi et steg videre i Norge, og bytter til 100% resirkulert plast på vannflaskene våre, sier Stein Rømmerud, administrerende direktør i Coca-Cola European Partners Norge AS.

Les også:  Samsung lanserer AI-PC: Galaxy Book4 Edge

Samlet sett betyr den norske satsningen på resirkulert plast en årlig besparelse på 1700 tonn ny plast. Det inkluderer vannflasker laget av 100 prosent resirkulert plast, samt flasker med 25 prosent resirkulert materiale i hele brusporteføljen – sammenlignet med en portefølje hvor alle flasker er laget av ny plast. 

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.