ANNONSE: Bør verden komme til Bodø, eller Bodø til verden?

Vel, helt fra starten av så kan det virke som om det er et ganske opplagt spørsmål til dette. Bodø, som by, er altfor liten til å ha en reell påvirkning her i Norge, for å ikke snakke om resten av verden, men man må tenke stort, og det er ikke sånn at alle store ideer rundt kultur og lignende har kommet i storbyer.

Mange av dem har kommet fra små byer, egentlig hvor det enn befinner seg mennesker. Det er tross alt en grunn til at mange av oss kjøper en julegenser eller to når det er på tide med julegaver. Og det er ikke for at de er estetisk tilfredsstillende akkurat, men de er morsomme, og gøy er noe de fleste av oss har bruk for i våre liv.

Les også:  ANNONSE: Gjenoppblomstringen av plakater i moderne interiører

Hvorfor ikke Bodø?

Det er et spørsmål man må stille seg, uansett om det er Bodø det er snakk om, eller en annen av de mindre byene. For som vi har sett fra Bodø/Glimt, så er det mulig at noe stort kan komme fra en relativt liten by i norsk målestokk, og snart skal de jo ut i Europa! Det er jo ikke akkurat noe man kunne tenkt seg for noen få år siden.

Spillestilen som Glimt har presentert de siste få årene er det ikke umulig at kan inspirere andre lag ute i Europa, og det er jo noe som eksemplifiserer til en stor grad hva det er vi egentlig snakker om her. For når du har muligheten til å kjøpe en julegenser til herre i Bodø på grunn av en eller annen ide som noen har hatt i USA eller Storbritannia, så kan vel også Norge ha noe lignende?

Les også:  ANNONSE: Gjenoppblomstringen av plakater i moderne interiører

Poenget er i hvert fall at det ikke er umulig, og på samme måte som vi kan akseptere forskjellige utenlandske trender, så er det vel greit å ha den samme ambisjonen selv?

Tidligere suksess

For det er jo ikke sånn at Norge er et totalt ukjent land rent kulturelt sett. Vi har a-ha, og til og med ostehøvelen er en norsk oppfinnelse. Så selv om vi kanskje ikke er dominerende finnes det muligheter og potensiale i det norske samfunnet.

Les også:  ANNONSE: Gjenoppblomstringen av plakater i moderne interiører

For om våre svenske naboer kan ha Spotify, så er det vel langt i fra umulig at også vi kan finne på noe? Uansett, trender er noe som flyter og er sjeldent veldig permanente, grunnet deres natur. I Norge er det ingen tvil om at spesielt amerikansk kultur dominerer, men det er noe vi har langt på vei akseptert.

Så må vi jo også si at en kulturell trend som julegenser er bare gøy, så hvorfor ikke kjøpe det som gave.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.