Skal lage ny strategi for digitalisering og grønn skipsfart

Iselin Nybø

Regjeringen har oppnevnt deltagere fra hele det maritime Norge til å utarbeide en ny Maritim21-strategi for forskning, utvikling og innovasjon. Strategien skal se særlig på teknologi- og forskningsmuligheter innen grønn skipsfart og digitalisering.

– Regjeringen satser på grønn omstilling og økt digitalisering i maritim næring. Derfor har vi nå samlet næringslivet, organisasjonslivet og akademia til å utarbeide en ny Maritim21-strategi som skal peke på hvordan vår maritime næring kan bli grønnere, og mer digital, sier næringsminister Iselin Nybø (V).

Les også:  Skyter opp nett-sattelitter med SpaceX

Målet med strategien er å stimulere til forskning, utvikling og innovasjon som bidrar til bærekraftig vekst og verdiskaping, økt konkurranseevne og eksport fra maritim næring.

Professor Ingrid Schjølberg, dekan ved NTNU, skal lede arbeidet. Strategigruppen som skal utarbeide strategien representerer bredden i maritim sektor, og består av personer med alt fra teknologisk og akademisk kompetanse til personer med kunnskap om kommersialisering og bruk av maritim forskning. Strategigruppen skal involvere relevante aktører i hele maritim sektor i arbeidet med strategien.

Les også:  Avinors systemer ikke berørt av globale IT-problemer

– Denne strategien skal være til gode for hele maritim sektor, og jeg vil oppfordre næringen til å engasjere seg i dette viktige arbeidet, sier Nybø.

Strategigruppen skal levere strategien innen utgangen av 2021.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.