Boligmarkedet har kjølnet litt

nordland

Prisene på boliger i Bodø og resten av Nordland ser ut til å ha gått litt ned, og det tar noen flere dager før boligene selges. Prisstatistikk fra GARANTI Eiendomsmegling viser at prisene på omsatte borettslagsleiligheter gikk ned med 4,0 prosent i oktober.

Prisene på borettslagsleiligheter er 4,0 prosent lavere i oktober 2017 sammenlignet med september 2017. Gjennomsnittlig kvadratmeterpris for borettslagsleiligheter var i oktober 2017 på 36 320 kroner, mens det tilsvarende tallet i september 2017 var på 37 834 kroner.

Les også:  Halvdan Sivertsen: På tur opp og på turné

I løpet av de siste 12 månedene har prisene sunket med 2,5 prosent. For 12 måneder siden var gjennomsnittlig kvadratmeterpris på borettslagsleiligheter 37 249 kroner.

– Prisene faller i oktober, noe som ikke var helt uventet, men nedgangen er litt større enn vi hadde sett for oss. Vi ser samme utvikling i alle deler av landet. Det er mange boliger til salgs for tiden, og kombinert med en noe mer dempet etterspørsel er nok dette en stor del av årsaken, sier administrerende direktør Stein Drogseth i GARANTI Eiendomsmegling.

Les også:  Advokat Snorre Ottemo Nordby fra Bodø får gjennomgå av YouTuber

Sammenlignet med forrige måned gikk antall omsetningsdager opp denne måneden. Med omsetningsdager menes antall dager mellom første annonsedag og dagen der selger aksepterer budet. Gjennomsnittlig antall omsetningsdager i oktober 2017 var 50 dager. Det er 6 dager flere enn i september 2017, og 14 dager flere enn på samme tid i fjor.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.