Bodø-talenter måler seg mot landets beste fotballjenter

hkstrategies

Denne uken deltar talentene fra Bodø på Equinor Talentleir sammen med over 60 andre jenter i alderen 14-15 år. Der kjemper de for å overbevise Norges Fotballforbund (NFF) om at de er fremtidens landslagsspillere. For de ambisiøse spillerne betyr det mye å bli plukket ut til satsingen.

– Det betyr veldig mye. Det er ikke så mye som betyr så mye mer. Det er en salgs belønning for all treningen og arbeidet jeg har lagt inn, sier Runa Hardesty Grand fra Bodø.

Emma Dorthea Christensen fra Grand Bodø drømmer om å vinne gullballen og å leve av fotball, og hun er klar over hvor viktig det er å prestere på arenaer som dette.

− Det betyr mye å bli tatt ut fordi det er en bekreftelse på at man er god og at jobben man gjør blir lagt merke til, sier hun.

Les også:  Skiskyting: Dommen mot Anders Besseberg anket å stedet

Det er ingen tvil om at det betyr mye for de lovende bodøværingene å få utfolde seg blant de beste. Fotballeiren, som arrangeres hvert år i Porsgrunn, er det øverste nivået av Equinor Landslagsskolen der det drives systematisk talentutvikling for å danne Norges fremtidige landslag. Denne sommeren har flere aldersbestemte landslag, i tillegg til A-landslaget, markert seg godt. Både J17 og J19 har kvalifisert seg til EM. I forrige uke klarte også U21-landslaget bragden blant mange store nasjoner, til stor inspirasjon for de unge spillerne.

– Å bli god krever dedikasjon, men som hovedsponsor ønsker vi å legge ekstra til rette for at disse unge talentene kan få ut potensialet sitt. I lagidretter som fotball, vet vi at det sosiale aspektet er viktig. Det å få måle krefter med likesinnede og teste seg mot de beste, håper vi motiverer Bodø-jentene og de andre spillerne ytterligere, sier Liv Ims, sponsorsjef for Equinor Morgendagens helter.

Les også:  Johannes Høsflot Klæbo tilbake på landslaget

Til stede på leiren er J15-landslaget, et skyggelandslag bestående av talenter som kniver om å bli aktuelle for landslagsspill på J15 og to tropper med spillere fra J14. I løpet av året gjennomfører NFF en rekke tiltak for spillerne som hevder seg i sin årsklasse, og leiren i Porsgrunn er en synlighetsarena for spillere som vil nå opp til J15-landslaget og det nyoppstartede J14-landslaget fra høsten av.

− Vår viktigste oppgave er å inspirere. Equinor Talentleir skal gi motivasjon til spillerne før, under og etter samlingen. Vi jobber også med kartlegging, skolering og læring, men inspirasjon er punkt én på lista vår. Målet med samlingen er at spillerne få nye erfaringer og referanser. De får kjenne på hvor lista ligger nasjonalt, slik at de kan fortsette å utvikle seg i klubbhverdagen og forhåpentligvis prestere for Norge internasjonalt. Jentene er her fordi de har overbevist over tid og har vist x-faktor, sier fagansvarlig for spillerutvikling i NFF, Håkon Grøttland.

Les også:  Tre nye år med Champions League på TV 2

Det er ikke bare fotball de unge jentene har på plakaten i en hektisk hverdag. Også skole tar opp mye tid, og det er viktig å finne balansen i hverdagen.

– Skole er veldig viktig. Om jeg skal komme inn på NTG trenger jeg gode karakterer. Det er motivasjon til å jobbe hardere både på skolen og banen, sier Runa fra Bodø.

Bodø-talentene har mange støttespillere, men for Emma Dorthea Christensen fra Grand Bodø er det spesielt tre personer som motiverer og inspirerer litt ekstra.

− Caroline Graham Hansen, Ada Hegerberg og Lionel Messi.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.