Ludvig fra Flåklypa vil ha søppelfri bilferie

hold Norge Rent

Ludvig holder seg godt ute i grøfta når han går tur langs veien. Der ser han mye fint, men han får også med seg mye som ikke er så hyggelig. Nå ønsker han at vi skal bli flinkere til å etterlate grøftekanten #likefinsomfør.

Hold Norge Rents erfaring fra egne og andres ryddeaksjoner langs vei, er at det er mye søppel langs norske veier. Denne forsøplingen kan blant annet føre til at aluminiumsbokser og andre materialer blir en del av slåtten og oppdelte og skarpe biter ender opp i foret til dyra.

Les også:  Hvordan velge riktig ladekabel for Nissan Leaf

– Hvert år melder bønder om kuer som lider en smertefull død på grunn av innvendige skader grunnet biter av metall, glass eller plast i fôret. Husk at pant kan leveres på norske bensinstasjoner, forteller prosjektleder Kine Lillerud.

– Vårt beste tips er å ha med en egen pose til søppel i bilen. Da er det enkelt å samle klissete søppel, stort og smått i samme pose og kaste denne når du kommer hjem, fortsetter Lillerud.

Les også:  Nå skal TikTok verifisere AI-innhold

Andre tips som bidrar til å redusere risikoen for forsøpling er å unngå engangsprodukter og heller ha med egen vannflaske og matboks, samt passe å på at ikke noe blåser ut av vinduet.

Bilferie gir flotte opplevelser, men kan også være en prøvelse for utålmodige barn. Hva med bilbingo for den siste lange etappen til hytta eller fargelegging og lesning mens dere venter på maten på en veikro?

Les også:  Norges mest populære bryllupskirke ligger på Gran Canaria

Emneknaggen #likefinsomfør så dagens lys i 2020, og for tredje sommer på rad oppfordrer Hold Norge Rent organisasjoner, kommuner og næringslivet til å spre budskapet i sine kanaler.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.