ANNONSE: Velg riktig skrivebord

hjemmekontor

Ettersom stadig større deler av arbeidsstyrken utfører sittende arbeid, blir skrivebordet nærmest det aller viktige arbeidsredskapet. Det bør derfor optimaliseres med tanke på funksjon og arbeidsmiljø. Ulike typer skrivebord kan passe til forskjellige arbeidsoppgaver eller medarbeiderens individuelle behov.

Om du er toppdirektør i et større konsern, om du jobber med regnskap fra eget hjemmekontor eller om du behandler henvendelser i et kontorlandskap; du må ha et skrivebord.

Hvor stort skrivebord trenger du?
I gamle tegneserier var skrivebordets størrelse utgangspunkt for mange morsomheter ut fra det det skulle relateres til kontorets rangordning. Hva skjer hvis for eksempel fenrikens skrivebord er to centimeter kortere enn sersjantens?

Nå er det mer praktiske behov som avgjør hvor stort skrivebordet bør være. Hvor stor arbeidsflate trenger du? Sekretæren som går gjennom all posten og forbereder dokumenter til ledelsen vil nok trenge mer av den enn direktøren som stort sett sitter i møter hele dagen.

Les også:  ANNONSE: Akustikkpaneler en ny trend innen hjemmedesign

Men det går an å tenke andre måter å organisere dagens arbeid på. En supplerende skuffeseksjon eller arkivskap kan være greit for å ha det du trenger lett tilgjengelig. Alt behøver ikke nødvendigvis ligger under nesen din hele tida.

Hvor høyt bør skrivebordet være?
Høyden stilles inn i samsvar med stolen og sittestillingen din. Ved korrekt høyde på stolen og rett rygg, skal albuehøyden så vidt være over bordkanten hvor du hviler håndbakene.

I et kontorlandskap eller andre steder hvor det er flere som benytter samme arbeidsplassen, bør dere ha heve- og senkebord. Hver medarbeider stiller inn sin ideelle høyde, gjerne sammen med en ergoterapeut hvis det er disponibelt. Heve- og senkebordet gir også muligheter for variasjon i arbeidsposisjonen. For eksempel kan medarbeideren heve skrivebordplaten og arbeide stående en stund hvis han føler for det.

Les også:  ANNONSE: Akustikkpaneler en ny trend innen hjemmedesign

Hvordan skal skrivebordet se ut?
Husk at skrivebord også er representasjon. Du skal ta imot kunder, pasienter eller brukere ved skrivebordet ditt. Det er derfor viktig at de får et godt inntrykk.

Komponer et skrivebord i samsvar med omgivelsene. Materialer som bøk, eik eller valnøtt passer fint for skrivebord. Design, bentype og øvrige detaljer bør studeres og velges ut fra ditt øvrige interiør. Direktørskrivebordet skal selvfølgelig gjenspeile firmaets suksess. Skrivebordet hvor du mottar offentlige brukere skal på den annen side strippes for alt unødvendig, slik at partene kan møtes på like fot.

Har du ditt eget hjemmekontor, har du selvfølgelig alle friheter. Så lenge det er funksjonelt, kan det faktisk se ut som hva som helst. Men det lønner seg selvfølgelig å tenke over under hvilke omstendigheter du jobber best.

Les også:  ANNONSE: Akustikkpaneler en ny trend innen hjemmedesign

Skrivebord med spesielle funksjoner
Skrivebord kan også fås med hjul. Det kan i noen tilfeller være praktisk. Hvis det flyttes ofte rundt, er det greit å slippe all løftingen.

Noen ganger passer det at to eller flere kollegaer jobber sammen om en sak. Spesielle skrivebord med flere arbeidsplasser vil da være bedre enn å skjøte flere skrivebord sammen.

Hvor kjøper du skrivebord?
Anerkjente møbelhandlere eller leverandører for kontorutstyr har alltid et godt utvalg av skrivebord og andre møbler du må ha til kontoret.

Det skal ikke være nødvendig å løpe rundt etter møblene. De fleste vil bli bragt til deg fra leverandøren. I det minste har de kataloger online hvor du ganske sikkert finner det trenger. De vil da levere det på døra. Du vil også ha returrett dersom varen ikke svarer til forventningene.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.