Bodø-konsern kåret til årets Ringer i Vannet-bedrift

nho sh

For 18 måneder siden startet Ringer i Vannet-eventyret for Nordvik-konsernet. I løpet av den tiden har titalls personer fått arbeidstrening og 10 personer er blitt ansatt hos Nordvik gjennom ordningen. Nå er de kåret til årets Ringer i Vannet-bedrift.

– Dette er svært gledelig. Samarbeidet med Ringer i Vannet har gjort inntrykk på oss og det har ikke bare endret meg som person, men også en hel bedrift med ringer inn i organisasjonen, sier Christian Nordvik, daglig leder for Nordvik-konsernet.

Roser samarbeidspartnerne
I 1960 startet Magnar og Elsa Nordvik en bilforretning i Bodø. Siden den gang har det vokst til 20 driftsenheter i Trøndelag, Nordland og Troms med 253 ansatte. Nordvik har alltid hatt fokus på arbeidsinkludering, men samarbeidet med Ringer i Vannet har gitt ytterligere ringvirkninger. De har blant annet fått et tett samarbeid med Arbeid- & Inkluderingsbedriften, Bodø Industri, og har i år fått på plass egen fagskole.

Les også:  Enorm etterspørsel: Nå går startskuddet for ny kinesisk sjømat-rute

– Det som er fascinerende med ringer, er at du klarer ikke helt å stoppe de. De har en tendens til å ta styringen litt selv, sier Nordvik som hyller både de ansattes innsats og samarbeidet med Bodø Industri om arbeidsinkludering. Det at man kobler nettverkene sammen, arbeidsgivere, arbeidstakere og Arbeid- og Inkluderingsbedrifter, er gull verdt, sier han.

Lykkes med inkludering
NHO-prosjektet Ringer i Vannet kobler – i tett samarbeid med lokale tiltaksbedrifter – mennesker med hull i CV-en med NHO-bedrifter. Hvert år bidrar Ringer i Vannet sterkt til at over 2.000 personer får jobb i NHO-bedrifter. 80 prosent av de som får prøvd seg, får varige ansettelser. Bodø Industri, som har et tett samarbeid med Nordvik om inkludering, roser konsernet.

Les også:  The Creedence Experience kommer til Svømmehallen i Bodø!

– Nordvik er en betydelig aktør i byen som skaper ringvirkninger også til andre arbeidsgivere og arbeidstakere. Samarbeidet med Nordvik og andre arbeidsgivere er alfa og omega for å lykkes med arbeidsinkludering. Det er hos arbeidsgiverne, som for eksempel Nordvik, at vi får til verdiskapningen og døråpningene, sier administrerende direktør i Bodø Industri, Børge Bøyum.

Årsaken til at Nordvik-konsernet stikker av med årets Ringer i Vannet-pris er deres engasjement for ordningen, antall personer som har fått arbeidstrening og hvor mange de har ansatt. De har også bygget videre på konseptet sammen med Bodø Industri, hvor enda flere mennesker får en sjanse til å prøve seg ut i arbeidslivet. I tillegg har de nå fått på plass en egen fagskole.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.