Bevaringsplan for privatarkiv i Nordland klar

arkiv nordland

Arkiv i Nordland har i samarbeid med Museum Nord, Nordlandsmuseet og Helgeland Museum laget en bevaringsplan for privatarkiv i Nordland fylke.

Privatarkiv er arkiv som er skapt av private aktører som bedrifter, organisasjoner og privatpersoner. Dessverre blir mange privatarkiv kastet når de ikke lenger virker bevaringsverdige. Mens det finnes strenge regler for hva som skal bevares av offentlig dokumentasjon.

– Arkiv i Nordland gjerne tar imot tilbakemeldinger på planen og tips om privatarkiv som kan være interessante for oss på arkiv.i.nordland@nfk.no. Mange tenker at «dette er sikkert ikke interessant» – ikke tenk slik! Kontakt oss uansett, så kan vi vurdere det, sier Arnstein Kjelaas som er leder hos Arkiv i Nordland.

Les også:  Bodøværinger får mest kaffe for pengene i Nordland

Bevaringsplanen som nå er ferdig kan lastes ned her (PDF).

– Vi håper at både ansatte innenfor sektorer som jobber med privatarkiv og privatpersoner med interesse for arkiv kan nyttiggjøre seg av planen, sier Ida Merethe Jensen i Arkiv i Nordland.

Bevaringsplanen skal revideres så prioriteringene kan endres senere.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.