Beste påskestart på mange år

dnt

Vær, føre og stor pågang har gitt en svært sterk påskestart for DNT. – Tydelig at folk vil til fjells.

– Det er sjeldent fine føreforhold og strålende sol fra skyfri himmel i store deler av landet. Visnakker skikkelig eventyrpåske for turfolket i Sør-Norge. De betjente DNT-hyttene melder om glade gjester og påskestemning,det er mange år siden vi har hatt en så fin start på påskeferien, sier Dag Terje Klarp Solvang, generalsekretær i DNT. 

Han er svært fornøyd med at det etter flere år med korona-restriksjoner og fjorårets varierende vær endelig ersummende liv i peisestua og rundt frokostbordene på DNTs betjente fjellhytter.De fleste hyttene har en økning i antall overnattinger fra i fjor. 

Les også:  Stor skadeøkning i fjor: Slik stenger du hytta etter påske

– Våre hytter melder om godt besøk i alle fjellområder der vi har betjente hytter. Det er tydelig at folk er interesserte igod gammeldags hyttepåske i fjellet!Overnattingstalleneer nå tilbake på 2019-nivå, og med nyåpnede Leirvassbu har vi flere påskegjester i palmehelga enn noen gang, sier Klarp Solvang.

På Hardangervidda er det mange som har tatt turen til DNTs hytter. I dette området, som er populært for hytte-til-hyttetur, erstemningen og situasjonen merkbar annerledes enn i fjor.Det er godt nytt for ekteparet Anne-Grethe Myran og Stein Rudi som er vertskap på Mårbu Turisthytte.  

Les også:  3 av 10 planlegger bilferie i Norge i sommer

– For en påske så langt!Vi hadde noen treige år siden vi tok over her, med Korona-restriksjoner og veldig blanda vær i fjor, men nå er det god stemning med mange fornøyde påskegjester. Det er dager som dette som gjør at vi trives så godt med denne jobben, sier Stein Rudi.

Med minusgrader om natta og strålende sol om dagen, holder drømmeføret seg heleuka. Det er gode forhold for skiturer i de fleste høyfjellsområdene. DNT har god plass på sine hytter utover i påsken. 

Les også:  Den nye trendgrønnsaken: Brokkolini

–Vi oppfordrer alle som ikke har bestemt seg for hva de skal gjøre resten av påsken til å utnytte forholdene og komme seg til fjells. Mange av hyttene har godt med plass både nå og senere i påsken, sier generalsekretær i DNT, Dag Terje Klarp Solvang. 

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.