Bedret resultat og økte inntekter i tøft norsk bankmarked for Danske Bank

danske bank

Danske Bank Norge leverer gode tall for årets ni første måneder, trass i et utfordrende marginbilde for norske banker. Handelsinntektene er blant elementene som bidrar positivt.

Resultatet etter skatt steg 21 prosent sammenlignet med samme periode i fjor, fra 1.868 millioner kroner til 2.266 millioner kroner.

Bankens samlede inntekter økte i perioden med ni prosent, der en oppgang i handelsinntekter – grunnet økt aktivitet innen sikring av renter samt større interesse for norske rentepapirer – var blant det som bidro mest. Kostnadssiden påvirkes av økte utgifter knyttet til investeringer innen compliance og anti-hvitvaskingstiltak.

Les også:  1 av 4 har ikke råd til oppgraderinger hjemme

– De tre første kvartalene av 2019 har vært preget av solid drift og god aktivitet. Kundeveksten har vært tilfredsstillende, både med hensyn til privat- og bedrifts-satsningen vår, og det er gledelig å se at stadig flere nordmenn velger oss som sin bankforbindelse. Samtidig opplever norske banker fremdeles et betydelig press med hensyn til marginene på boliglån, noe selvsagt også vi merker på kroppen, sier landesjef Trond F. Mellingsæter.

Les også:  Brenner med tiltak mot boligkrisen

Utlånsveksten siden årsskiftet har vært på 10,3 prosent, mens innskuddsveksten var på 0,7 prosent.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.