Tarjei Vesaas’ kritikerroste hovedverk «Fuglane» har endelig blitt spillefilm på norsk

film

Viper Film AS har i samarbeid med regissør Anders T. Andersen, mannen bak TV-serien Berlinerpoplene og suksessforestillingen Lazarus på Det Norske Teater, produsert spillefilmen Fuglane.

Filmen har en rekke av landets fremste skuespillere på rollelisten; Andrine Sæther, Henrik Rafaelsen, Nils Sletta, Kristin Grue, Jan Sælid, Stein Winge, Jonas Hoff Oftebro og Fridtjov Såheim med flere.

uglane er en unik filmatisering av Tarjei Vesaas kritikerroste roman fra A til Å, i svart-hvitt og på nynorsk. Ambisjonen er å styrke Tarjei Vesaas’ forfatterskap og aktualisere hans viktigste verk i et moderne kulturperspektiv.Resultatet er et sterkt eksistensielt drama om utenforskap og menneskelig annerledeshet. Dette er forøvrig første filmatisering av Vesaas på over 25 år, og første gang Fuglane blir filmatisert på norsk.

Les også:  Milepæl for Norge Rundt: 2000 episoder!

Spillefilmen hadde verdenspremiere i New York 29. Oktober, og får Norgespremiere på Vega Scene tirsdag 5. november kl. 17.30 med mottakelse, filmvisning og regissørsamtale med Anders T. Andersen. 

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.