Avvikler utskjelt arbeidsgiveravgift

tekna

Regjeringen har nå bestemt å avvikle den midlertidige arbeidsgiveravgiften de innførte for statsbudsjettet 2023. – Dette var en uheldig midlertidig skatt på kompetanse, og det er bra regjeringen viser at den nettopp var midlertidig sier Tekna-president Elisabet Haugsbø.

Avgiften ble innført for å dekke inn økte utgifter, blant annet på grunn av krigen i Ukraina. I tilknytning til revidert nasjonalbudsjett varsler nå regjeringen at denne nå skal bort fra nyttår.

Les også:  Jordbruksavtale: Et viktig inntektsløft

–Økt arbeidsgiveravgift slo negativt ut for høyutdannede og for kompetansebedrifter. Derfor var det viktig at dette ikke ble en varig skatt. Regjeringen har brukt litt lang tid på å avvikle avgiften, men vi er fornøyde med at dette skjer nå i januar 2025, sier Haugsbø.

Tekna har kritisert avgiften helt siden den ble innført, blant annet fordi den gjør kompetansearbeidskraft dyrere. Dette gjør det vanskeligere for norske kunnskapsbedrifter å konkurrere i et hardt internasjonalt marked. Senest i innspillene til revidert nasjonalbudsjett i år krevde Tekna at avgiften ble avviklet.

Les også:  Yrkestrafikkforbundet: Kan bli streik

– Det er godt med gjennomslag i en så viktig sak for bedrifter og kunnskapsarbeidstakere, sier hun.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.