Kokken Astrid Regine Nässlander fra Steigen er nominert til Årets kokk 2018 under Matprisen 2018. Matprisen er en hyllest til bønder, produsenter, kokker og formidlere som tenker bærekraft og miljø når de jobber med mat. Matprisen deles i år ut for femte gang.
I dag er de nominerte i kategoriene Matprisen, Årets kjøkken, Årets produsent, Debioprisen, Årets formidler, Årets kokk og Barne- og ungdomsprisen klare. En av de nominerte er Astrid Regine fra Steigen.
Astrid Regine Nässlander er kokk på det prisvinnende hotellet Manshausen Island som ligger ved den lille bygda Nordskott i Steigen kommune.
– Matprisen er den eneste prisutdelingen der vi kan belønne mennesker som jobber dag ut og dag inn for å ta vare på matjorda vår. Vi trenger å finne de som snakker om og som jobber med sirkulær jord-økonomi. Det er de som er fremtiden, og det er de vi skal hedre gjennom Matprisen. Vi gleder oss til en storstilt feiring 19. november på Vippa, sier jurymedlem Heidi Bjerkan, kokk og eier av Credo og Vippa.
Tidligere har blant annet Esben Holmboe Bang, Heidi Bjerkan, Andreas Viestad, Lysverket og Bergsmyrene gård vunnet priser.